Binance stopt ook in Hong Kong met bitcoin derivaten

Binance gaat voor hun bitcoin futures handel geen nieuwe klanten meer toelaten uit Hong Kong. Vorige week is een klantenstop aangekondigd voor de derivatenhandel in Nederland, Duitsland en Italië.

Binance stopt in Hong Kong met derivaten

In het Verenigd Koninkrijk zijn al langer derivaten met als onderliggende waarde cryptocurrency’s verboden. De nieuwe maatregel, die per direct ingaat, heeft vooralsnog alleen betrekking op nieuwe klanten. Bestaande klanten kunnen nog wel met een hefboom (leverage) speculeren op de toekomstige bitcoin koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bestaande klanten in krijgen nog een datum te horen wanneer de dienst ook voor hen stopt. Zodra een datum bekend is, krijgen bestaande gebruikers 90 dagen de tijd om hun positie (s) te sluiten.

Naar eigen zeggen is Binance de eerste grote beurs die de toegang tot derivaten verbiedt voor handelaren in Hong Kong. Andere exchanges zoals Huobi en OKEx hebben inderdaad nog géén dergelijke maatregel genomen.

Nederland

De klantenstop geldt al minstens een week in landen zoals Nederland, Duitsland en Italië. Het past in het nieuwe beleid van het bedrijf van Changpeng 'CZ' Zhao om te voldoen aan de regels die toezichthouders in Europa en internationaal aan wisselkantoren en handelsplatforms stellen.

Binance ligt als marktleider (gemeten in handelsvolume) onder het vergrootglas bij autoriteiten in onder meer Amerika, Verenigd Koninkrijk en Hong Kong. Maar ook op de Kaaiman-eilanden en in Italië, Japan, Thailand en Polen gingen de alarmbellen af. Binance is daar gewaarschuwd om daar hun klantenidentificatieproces op orde te krijgen en het risico voor beleggers te beperken.

Tot voor kort konden klanten namelijk speculeren met een hefboom tot x100, wat recent is bijgesteld naar een hefboom van x20.

In de ogen van 'CZ' is Binance in het aanpakken van haar compliance problemen pro-actiever geworden. Ze marketen zichzelf dan liever als een 'financiële dienstverlener' in plaats van een crypto start-up.

Een van de maatregelen is ook het oprichten van een heus hoofdkantoor, waarvan de vestigingsplaats nog bekend moet worden.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...