Binance verlaagt Bitcoin opnamelimieten en komt met belastingsoftware

Update: Binance komt met software om klanten te helpen met hun belastingaangifte. Het handelsplatform is bezig met een charmeoffensief na een hoop kritiek uit de hoek van politici en financiële waakhonden.

De 'Tax Reporting Tool' stelt klanten in staat om hun transacties goed bij te houden. Ook is het mogelijk om gemakkelijk je transactiegeschiedenis te delen. Daarnaast moet de software ook helpen door aan te geven wat je lokale belastingverplichtingen zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Originele bericht: Binance gaat de opnames van Bitcoin beperken. Klanten die zich niet voldoende hebben geïdentificeerd kunnen nog maar 0,06 BTC per dag opnemen. Handelaren met een Basic Account Verification konden tot voor kort tot 2 bitcoin per dag opnemen.

Voor bestaande klanten gaat deze maatregel in op 4 augustus, nieuwe accounts krijgen direct te maken met deze limiet.

Om in aanmerking te komen voor grote opnames van bitcoin moet je bijvoorbeeld een identiteitsbewijs opsturen. Er wordt ook gevraagd om een selfie.

Focus op regels

Wereldwijd hebben overheden en financiële (beurs)waakhonden steeds duidelijk in beeld hoe ze de industrie rondom bitcoin willen regelen. Dat gaat vaak gepaard met strenge eisen aan handelshuizen. Denk aan know-your-customer (KYC) procedures en het monitoren van de geldstromen die van en naar je platform komen.

Daar horen dit soort maatregelen bij. Veel andere grote cryptobeurzen hebben inmiddels een strenge KYC-eisen. Om niet een nog groter doelwit te worden zal Binance zoveel mogelijk dit soort richtlijnen moeten volgen.

In de praktijk

Binance is vanaf de start in 2017 vooral bezig met diensten uitrollen en uitbreiden. Tot voor kort bijna overal ter wereld gebruikmaken van de cryptobeurs. Dat is nu in hoog tempo aan het veranderen.

Betaalnetwerken, banken en andere financiële instellingen stoppen met hun diensten aan Binance, vooral door de druk vanuit de politiek. De meeste grote bedrijven willen geen diensten aanbieden aan een klant die niet aan de strenge financiële richtlijnen voldoet.

Binance is druk in de weer met lobbyen en ze zijn naar eigen zeggen in contact met tal van regelgevers en andere ambtenaren in verschillende regio's. Maar voorlopig komt Binance niet door de keuring in veel landen.

In de praktijk resulteert dit getouwtrek tot problemen voor klanten. Nederland is wat dat betreft een goed voorbeeld. Stortingen met iDEAL of SEPA-transacties zijn momenteel niet mogelijk bij Binance.

Een ander voorbeeld is te vinden in de Verenigde Staten. Daar is een apart platform opgericht: Binance US. Deze tak maakt zich zelfs op voor een beursgang.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...