Binance laat rechtszaak tegen zakenblad Forbes vallen

Binance heeft zijn rechtszaak laten vallen tegen zakenblad Forbes. Dat is op te maken uit een rechtbank document (PDF) van 4 februari j.l.

Bitcoin beurs Binance laat rechtszaak vallen

De exchange had in november vorig jaar een rechtszaak aangespannen tegen twee journalisten van het blad. Het was een reactie op een verhaal van Michael del Castillo en Jason Brett. De insteek van het artikel was dat Binance een bedrijfsstructuur heeft ontworpen om “toezichthouders te misleiden”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de ogen van de exchange betitelde het verhaal als “verzonnen, misleidend en lasterlijk”. Het bedrijf van oprichter Changpeng “CZ” Zhao claimt dat ze zelfs miljoenen dollars hebben verloren door de negatieve publiciteit.

Daarom eiste de beurs dat het verhaal offline werd gehaald of gerectificeerd. Forbes bleef echter achter het artikel staan en ze waren niet onder de indruk van de claim. Binance had zelfs de hulp ingeroepen van de bekende advocaat Charles Harder. Deze heeft eerder een zaak gewonnen voor Hulk Hogan, Harvey Weinstein en de Trump familie.

Maar nu is bekend geworden dat Binance dus laat vallen. Het is onbekend waarom de exchange daartoe besloten heeft.

Beurzen ervaren drukke tijden

Binance lijkt ook wat anders aan haar hoofd te hebben, want de bitcoin markt is nogmaals ontploft. Tesla heeft 1,5 miljard dollar aan Bitcoin (BTC) gekocht en daardoor is er in de markt een gevoel van FOMO ontstaan. Het gevoel de boot te missen, omdat bitcoin een maximaal plafond van 21 miljoen stuks heeft.

Dat leidt tot enorme drukte bij ruilbeurzen zoals Binance, Coinbase en Kraken. Binance had tijdens de recordmaand januari dit jaar al 60% in handen. Het handelspaar BTC-USDT is het meest liquide paar van de industrie momenteel.

Lees meer over:
BinanceForbes

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...