Bitcoin beurs Kraken accepteert geen nieuwe klanten meer wegens grote drukte

343 totale weergaven

Binance, Kraken en andere grote beurzen hebben moeite met de topdrukte op de bitcoinmarkt. Niet alle beurzen hebben last van groeipijntjes, maar veel handelaren ondervinden technische problemen bij hun platform naar keuze.

Het bedrijf Tesla, van Elon Musk, maakte vandaag de aankoop van $1,5 miljard aan bitcoin bekend. Dat zorgt voor veel interesse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kraken

In 2017 en begin 2018 konden veel beurzen de vraag naar BTC niet aan. Datzelfde lijkt nu aan de gang. De beurs Kraken accepteert voorlopig geen nieuwe inschrijvingen meer van klanten.

Het platform hoopt hiermee waarschijnlijk het verkeer op hun platform iets terug te dringen om problemen te verhelpen en te voorkomen.

Binance

Binance is de grootste beurs qua volume en ook qua bezoekers. Tijdens grote pieken is het voor veel online platformen lastig om alles goed te laten werken. Of het nou gaat om de lancering van een grote nieuwe online game of het bieden van handelsopties, er is regelmatig spraken van technische problemen.

Een kleine storing is vaak wel te overzien, maar als de markt alle kanten op springt wil je wel bij je geld kunnen.

Sommige gebruikers krijgen een '504 Gateway Timeout' wanneer ze aan de handel willen op Binance. Deze foutmelding krijg je te zien als een server van een webpagina niet op tijd de reactie krijgt van een andere server. Kortom: het is te druk op de servers. Inmiddels werkt alles weer naar behoren, voorlopig.

Meestal worden dit soort problemen snel opgelost, maar het lijkt een nieuwe trend te zijn: op piekuren hebben veel beurzen het lastig. Tijdens de vorige topdrukte hadden naast Binance ook partijen als Coinbase en Kraken ook last van technische problemen.

Reacties op Twitter

Op Twitter gaat, uiteraard, los. De reacties zijn als volgt samen te vatten:

De directeur van Binance reageert ook. Hij wijst ook naar Elon Musk voor de problemen.

Poll

Heb jij last van technische problemen bij je beurs?

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsTesla

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...