Binance Labs: ‘Wij maken de bouwstenen voor blockchain dApps’

Binance is een grote speler in het wereldje van bitcoin en cryptovaluta. Het bedrijf doet echter meer dan alleen een handelsplatform runnen. Binance Labs investeert, helpt en ondersteunt verschillende projecten in de cryptospace.

Bij het The Next Web evenement in Amsterdam waren veel bekende namen uit de blockchainwereld aanwezig. Zo spraken we onder andere met Justin Sun en de CMO van Waves. Maar naast deze twee bekende namen hadden we ook Flora Sun voor de camera.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zij is Director at Binance Labs en ze legde uit wat ze daar allemaal onderzoeken.

Zie je liever de video? Bekijk dan het interview onderaan dit artikel.

Zou je kort kunnen vertellen wat Binance Labs precies is?

Sun: "Binance Labs is een onderneming van Binance. Wij houden ons bezig met drie dingen. Ten eerste doen we aan investeringen waarmee we teams willen supporten. Voor deze investeringen hebben we niet een bepaald framework waaraan voldaan moet worden. We willen zo breed mogelijk kunnen ondersteunen waar dat mogelijk is."

"Het tweede waar we ons mee bezig houden zijn 'incubations'. We hopen daarmee producten te kunnen bedenken die goed in de markt passen."

''Wij hopen de bouwstenen te maken''

"Het derde waar we mee werken is het 'Fellowship Program'. We zien dat er niet enorm veel gedecentraliseerde applicaties worden gebouwd. De reden hiervoor is omdat er niet genoeg bouwstenen zijn om mee aan de slag te gaan.''

''Wat je met mobiele applicaties ziet, is dat de gewone ondernemers met tools alle soorten apps kunnen maken. Je kunt ze helemaal zelf samenstellen om een product te maken dat oplossingen biedt voor jouw problemen. Wij hopen deze bouwstenen te kunnen maken voor de blockchain applicaties. Wij willen de mensen die dit ontwikkelen een salaris kunnen geven voor het werk dat ze doen."

Aan welke soort projecten moeten we denken als je het hebt over deze investeringen?

"Dat zijn er enorm veel. Je gelooft het misschien niet , maar we zijn enorm open-minded. We kunnen niet weten waar alle ontwikkelingen vandaan zullen komen. Het hoeft niet per se uit Silicon Valley te komen en het hoeft ook niet per definitie een typisch gebied met start-ups te zijn.''

''Dit is ook precies waarom we meer mensen willen vinden die de blockchain-bouwstenen kunnen maken zodat er nog meer mensen mee aan de slag kunne. Zo hebben we een incubatie-programma in Nigeria. We willen er dat het ecosysteem vóór hen wordt 'klaargemaakt' zodat zij hier bovenop hun applicaties kunnen bouwen.''

"We hebben drie programma's lopen in Berlijn, Lagos en san Francisco''

Is Binance Labs klaar voor de nieuwe bull-run? Wat willen jullie de komende tijd nog bereiken?

"We hebben op dit moment drie incubation programma's lopen: in Berlijn, Lagos (Nigeria) en San Francisco. Begin juni komen allemaal bij elkaar om aan de wereld te laten zien wie we zijn en wat we doen."

"Met het Fellowship Program doen we dit eigenlijk constant. Zodra we ergens mensen zien die kwalitatief goed zijn, dan proberen we ze te helpen met de open-source projecten. Dat gaat verder dan alleen het geven van een zak geld. We willen ze helpen om echt hun eigen (mini-)ecosysteem op te bouwen. Sommige van deze projecten zijn binnen no-time enorm populair, waar andere projecten actieve ondersteuning nodig hebben om dit ook te bereiken.''

Lees meer over:
BinanceDapps