Binance lanceert crypto pinpas in Argentinië met 8% cashback

Cryptobeurs Binance is een samenwerking aangegaan met Mastercard. Ze lanceren een reward card waarbij klanten in Argentinië een vergoeding krijgen in bitcoin en andere cryptocurrency’s als ze aankopen doen met de pinpas.

Binance Card

Het product is momenteel nog in bèta en wordt daarom alleen in Argentinië uitgerold. De Binance Card zal naar verluidt in de toekomst ook in andere landen beschikbaar worden. Het gaat om een prepaid card die je dus kunt gebruiken met (crypto)geld dat je daadwerkelijk bezit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De betaalpas wordt uitgegeven door Credential Payments. Alle klanten en gebruikers van Binance met een Argentijnse ID-kaart kunnen aankopen doen en rekeningen betalen betalen met hun bitcoinbalans. Op de achtergrond wordt het netwerk van Mastercard gebruikt, waardoor de pas bij meer dan 90 miljoen winkeliers werkt.

Gebruikers van Binance Card krijgen tot 8% cashback op hun aankopen. Daarnaast hoeven ze ook geen kosten te betalen voor geldopnames. De bitcoin die ze aanhouden wordt dan automatisch en realtime omgezet in fiatvaluta.

Maximiliano Hinz, algemeen directeur van Binance in Latijns-Amerika, vertelt:

“Betalingen zijn een van de eerste en meest voor de hand liggende use-cases voor cryptovaluta, maar adoptie heeft veel ruimte om te groeien.”

Binance hoopt met hun Binance Card de adoptie van bitcoin en andere cryptovaluta aan te moedigen. Maar als je heel kritisch naar het product kijkt, heeft het weinig met bitcoin te maken. De betalingen worden verwerkt door MasterCard, terwijl Binance er op vooruit gaat (en bitcoin niet per se).

Een voordeel zou kunnen zijn dat mensen meer exposure aan bitcoin zoeken, omdat ze minder geld op hun bankrekening hebben te hoeven staan waarmee ze doorgaans de lopende kosten betalen

Er zijn al veel meer van dit soort betaalkaarten op de markt. Relai werkt hieraan, Striga is een bekende lightningkaart en zo zijn er nog veel meer. Ook CoinCorner heeft een ln-enabled NFC-pinpas gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ArgentiniëBinance