Marathon Digital had $81,3 miljoen blootstelling aan failliet Compute North

1075 totale weergaven

Bitcoin mining bedrijf Marathon Digital Holdings had een exposure van maar liefst $81,3 miljoen aan Compute North. Waarom dit relevant is? Laatstgenoemde is failliet.

Compute North

Marathon maakte op 6 oktober meer bekend over de blootstelling aan de hosting provider. Ze vertellen dat de meerderheid bestond in operationele deposito’s ter waarde van $50 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze bedragen “waren voornamelijk de security deposits van King Mountain en Wolf Hollow. Ook ging het om een aantal vooruitbetalingen.”

De rest van het geld, namelijk $21,3 miljoen, behoort toe aan “een ongedekt senior schuldpapier” en $10 miljoen aan converteerbare aandelen van Compute North.

Twee weken geleden deed Compute North een Chapter 11 faillissementsaanvraag bij de United States Bankruptcy Court.

Met deze procedure kan het bedrijf zijn activiteiten gewoon blijven doen, terwijl er plannen worden gemaakt voor een herstructurering om de schuldeisers terug te betalen.

Marathon Digital deelde dat de plekken waar Compute North voor hen aan het minen was, voornamelijk in de Verenigde Staten waren, namelijk in Texas, Nebraska en South Dakota. Door het type faillissementsbescherming blijven deze miners gewoon aanstaan.

“Marathon heeft geen significante negatieve gevolgen ondervonden van zijn activiteiten in King Mountain, waar miners volgens schema blijven werken. Er zijn wel enkele vertragingen ondervonden bij Wolf Hollow (in Texas). Compute North schrijft deze vertraging toe aan een regelgevende kwestie.”

Dalende winstmarges

De winstmarges voor bitcoin miners lopen dit jaar flink terug, zoals we in een longread op Bitcoin Focus al schetsten aan de hand van on-chain data. Toch heeft Marathon het goed voor elkaar.

Tijdens het derde kwartaal van 2022 heeft Marathon 616 BTC verdiend, ter waarde van $12,3 miljoen. Hun ‘bitcoinproductie’ neemt iedere maand flink toe, met respectievelijk 72 BTC en 184 BTC in juli en augustus tot 360 BTC in september.

Eind september deelde het bedrijf dat ze ongeveer 37.000 actieve miners hebben. Deze rigs waren goed voor 3,6 EH/s. Begin oktober was dit alweer flink toegenomen tot 57.000 rigs en 5,7 EH/s.

Ze hebben in totaal 10.670 BTC in kas ter waarde van $207,3 miljoen. Verder staat er nog $50 miljoen op de bankrekening van het bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminer