Binance noteert aandelen van concurrent Coinbase

910 totale weergaven

Binance wil meeprofiteren van de beursgang van concurrent Coinbase. Coinbase komt vandaag met hun aandeel ‘COIN’ op de techbeurs NASDAQ. Maar dat is niet de enige plek waar je aan de slag kunt.

De cryptobeurs startte eerder al met aandelen van Tesla, en vandaag komt daar ‘COIN’ bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance

Binance blijft groeien en probeert eigenlijk op elk vlak in deze industrie mee te doen. Van bitcoin handel tot shady tokens, maar ook derivaten en tegenwoordig ook aandelen kun je vinden op het platform.

Er is mogelijk weinig reden om voor een platform als Binance te kiezen voor aandelenhandel, maar als je er toch al zit is het allicht een interessante optie. Ze spelen ook goed in op de gebreken van traditionele aandelenmarkten. Je kunt namelijk ook een fractie van een aandeel kopen, iets wat niet kan bij de NASDAQ.

Binance wil, afhankelijk van de interesse, werk maken van nieuwe aandelen op hun platform. De handelsparen zijn met ‘BUSD’, dat is de dollar stablecoin op het platform.

Hoe werkt dat?

Aandelen bij Binance werken anders dan ‘normaal’. Het zijn digitale tokens die, volgens het bedrijf zelf, gedekt worden door de echte aandelen. Je koopt dus niet direct een aandeel, maar een token als plaatsvervanger.

Welke partij de aan- en verkoop van de echte aandelen regelt voor Binance is nog onduidelijk. De aandelen zijn niet voor iedereen beschikbaar, je moet je identificeren en onder andere inwoners van Amerika, China en Turkije mogen niet meedoen aan de handel.

Lees meer over:
BinanceCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...