Vandaag beursgang Coinbase, Nasdaq schat aandeel in op $250

Vandaag is de dag dat Coinbase naar de beurs gaat. Daarom heeft de Nasdaq gisteren de referentieprijs van het aandeel vastgesteld: $250. Daarmee zou de totale waarde van de cryptobeurs neer komen op een krappe $50 miljard.

Coinbase naar de beurs

Het maakt niet uit hoe de koers later vandaag gaat openen: het zal sowieso een historisch moment zijn. Het is namelijk voor het eerst in de geschiedenis dat een crypto-exchange genoteerd wordt aan een traditionele beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nasdaq kwam gisterenavond naar buiten met een referentieprijs. Dit is niet een prijs waarop men begint met bieden, maar je zou het kunnen zien als een maatstaf en indicator. De verwachting van de Nasdaq is dat de aandelen voor deze prijs van $250 per stuk zullen worden verhandeld.

De aandelen zijn te koop onder de ticker "COIN". Uiteindelijk wordt de openingsprijs bepaald door de koop- en verkooporders die door de Nasdaq worden verzameld bij brokers. De referentieprijs die de techbeurs geeft, ligt wel de $343,58, een gemiddelde wat kwam uit de eerste kwartaalcijfers van Coinbase.

Als aandelen in handen worden verhandeld tegen of boven de referentieprijs, zou Coinbase worden gewaardeerd op meer dan zes keer de $8 miljard die het bedrijf waard was in zijn laatste particuliere fondsenwervingsronde in 2018.

Ter vergelijking: de marktkapitalisatie van het moederbedrijf van de New York Stock Exchange,de Intercontinental Exchange (ICE), bedraagt ​​ongeveer $66 miljard. Met een dergelijke waarde zou Coinbase ook de lijst met top 10 grootste banken van de wereld binnenstormen.

Directe notering

Coinbase heeft ervoor gekozen om via een directe notering naar de beurs te gaan, in plaats van via een traditionele beursgang. Dit betekent dat het bedrijf geen extra geld zal inzamelen en dat bestaande investeerders niet vast zitten aan lock-ups. Ze kunnen dus in wezen hun aandelen verkopen, vlak na het debuut op de markt.

Volgens sommigen gaat dit voor een mooie stijging van bitcoin zorgen. Als de $50 miljard aan liquiditeit vrij komt van vroege investeerders en werknemers, is het niet ondenkbaar dat een deel van het hun winst omzet in Bitcoin.

Op FTX wordt al volop gespeculeerd op de prijs van de aandelen. Deze pre-IPO shares gaan voor $580 per stuk over de toonbank.

Coinbase is opgericht in 2012 en heeft meer dan 56 miljoen gebruikers. Sinds vorig jaar zijn ze ook groot aan het worden buiten de kring van retail-beleggers. Zo hebben ze met Coinbase Prime een tradingdesk waar grote jongens zoals Tesla en MicroStrategy voor miljarden aan dollars hebben gedumpt voor bitcoin.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Coinbase