Coinbase beloont alle 1.700 werknemers met aandelen voor beursgang

Alle werknemers van Coinbase ontvangen een aandelenpakket. De 1.700 personeelsleden krijgen alleemaal 100 aandelen. Voor de lancering schaalt de NASDAQ het aandeel ‘COIN’ in om $250 per stuk.

Als de prijs van het aandeel tijdens de officiële beursgang van Coinbase niet helemaal in elkaar stort is dit aandelenpakket zo’n $25.000 waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beloning

Dit is simpelweg een bedankje vanuit het bestuur van Coinbase. Oprichters en (groot)aandeelhouders gaan normaal gesproken flink profiteren van deze stap. De interesse in bitcoin en de industrie is groot. Een aandeel in een van de grootste partijen gaat mogelijk alleen al op de hype rare sprongen maken.

Het gaat specifiek om full-timers die dit cadeautje kunnen verwachten.

Waarde van aandelen Coinbase

Op derivatenbeurzen als FTX kun je al speculeren op de aandelenprijs. Momenteel voorspellen handelaren daar een prijs van $577 per aandeel. ‘COIN’ op dit platform staat niet gelijk aan een aandeel in Coinbase, maar volgt wel de prijs.

Deze markt voorspelt dus een nog hogere prijs voor elk aandeel. En daar profiteert, na het ‘cadeautje’ aan alle werknemers, iedereen binnen Coinbase van.

NASDAQ schaalt het hele aandelenpakket van Coinbase in op zo’n $50 miljard, maar je kunt allerlei voorspellingen en inschattingen vinden. Van $19 miljard tot wel $230 miljard.

Zoals altijd gaat de markt laten zien wie er in de buurt zat. De boel wordt hoe dan ook flink opgeschud.

Lees meer over:
Coinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)