Binance onder vuur na inbeslagname Palestijnse crypto – wat betekent dit voor toekomst crypto?

870 totale weergaven
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Binance ligt onder vuur omdat het verdacht wordt van het in beslag nemen van cryptocurrency van Palestijnse accounts. Volgens Ray Youssef, co-founder van Paxful, is dit gedaan nadat de IDF (Israël Defense Forces) hierom gevraagd heeft bij de wereldwijd actieve exchange. 

De exchange ontkent dat het alle accounts van Palestijnen heeft leeggetrokken, en geeft aan dat slechts een klein aantal accounts getroffen is door de maatregel.

Binance voert uit wat Israël vraagt

Enkele Palestijnen zijn in beroep gegaan tegen de maatregel van Binance en hebben gevraagd deze terug te draaien. Binance heeft hier echter op gereageerd met een brief van de minister van Defensie van Israël, waarin gesteld wordt dat de maatregel volledig binnen de anti-terrorisme wet valt.

Hiermee lijkt Binance vooral het narratief van de Israëlische overheid te volgen, waarin alle Palestijnen als potentiële terroristen gezien worden. Volgens Binance zelf gaat het echter alleen om de accounts die daadwerkelijk te maken hadden met illegale fondsen.

De crypto exchange kon vervolgens geen cijfers overleggen waarin duidelijk werd hoeveel accounts er getroffen zijn door de maatregel en ook niet wanneer de accounts bevroren zijn.

Aantal transacties op Binance in Palestina gestegen

Dat cryptocurrency in een oorlogsomgeving belangrijk kan zijn, blijkt wel uit de cijfers rondom het gebruik van Binance in Palestina. Het totale gebruik van de exchange is met 80% gestegen sinds augustus 2023.

Crypto biedt in oorlogssituaties de mogelijkheid om internationaal geld te blijven versturen zonder dat deze geldstromen direct duidelijk zijn. Voor Palestina is het bijvoorbeeld een handige optie om toch op een manier hulp vanuit andere landen te ontvangen, zonder dat dit via Israëlisch grondgebied moet gebeuren.

binance reserves
De reserves van Binance. bron: CoinMarketCap

Voorlopig lijkt er voor de Palestijnen geen andere optie te zijn dan zich neer te leggen bij de sancties van de exchange. Het schermt zich af met internationale rechten rondom oorlogen.

Onlangs kwam Binance nog in het nieuws nadat er 44.000 Bitcoins verplaatst of uitgestroomd zijn bij de exchange.

Wat betekent dit voor toekomst crypto?

Door de maatregelen van Binance ligt een fundamenteel onderdeel van crypto onder vuur; Bitcoin is ooit ontwikkeld als decentraal betaalmiddel, en nu is er toch één partij die de macht neemt over Palestijnse crypto voorraden. Voor traders in landen in dit soort conflictsituaties is het dan ook aan te raden crypto nooit te bewaren op dit soort exchanges.

Je kunt beter een hardware wallet of onafhankelijke online wallet installeren en je crypto hier op bewaren, zo raak je gegarandeerd nooit toegang tot je fondsen kwijt.

Met een decentrale wallet kun je ook gemakkelijk meedoen met presales of gebruikmaken van verschillende Web3-applicaties. Hieronder vind je twee interessante crypto presales die je in de komende periode veel winst op kunnen leveren.

Pepe Unchained – breekt zich los van de blockchain

Pepe Unchained is een nieuw crypto project dat in de presale al bijna $ 11 miljoen heeft opgehaald. Het project brengt de bekende Pepe meme naar een eigen blockchain, door de ontwikkeling van de Pepe Unchained Layer 2.

Deze layer-2 oplossing biedt betere snelheid, hogere volume capaciteit en de laagste transactiekosten. Daarnaast komt er een directe bridge tussen de Ethereum blockchain en de nieuwe $PEPU chain.

De presale is dus al een groot succes, maar je hebt nog even de tijd om de tokens in te kopen via de website van het project. Daar ruil je vanuit je wallet ETH, USDT of BNB in om de nieuwe $PEPU token te bemachtigen.

Na de presale kun je de tokens claimen en vind je deze weer terug in je wallet, maar tot die tijd kun je de $PEPU tokens alvast vast zetten voor staking.

Crypto All-Stars – revolutunaire MemeVault

Crypto All-Stars is meer dan een meme coin op zich; het komt met een revolutionair Unified Staking Model, waarbij je alle bekende meme coins op één plek vast kan zetten en kan staken.

Het levert je niet alleen meer overzicht op, maar biedt ook nog eens hogere beloningen als je gelijktijdig de $STARS token van het project vastzet in deze MemeVault.

Je koopt de token op dit moment in de presale op de website van Crypto All-Stars waar je slechts $ 0,001407 per token betaalt. Een groot deel van de tokens is gereserveerd voor beloningen voor staking tijdens de presale en voor het MemeVault-ecosysteem, dus in de loop der jaren zullen er steeds meer tokens op deze manier beschikbaar komen.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Binance

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...