Binance ontkent gerucht dat het klantenfondsen met bedrijfsinkomsten mixte

Cryptobeurs Binance verzet zich tegen een artikel van Reuters. Het Amerikaanse nieuwsmedium beweert dat het bedrijf in 2020 en 2021 klantgelden vermengde met eigen gelden.

Geld husselen

Reuters zou van voormalige insiders hebben gehoord dat de exchange klantfondsen en bedrijfsinkomsten niet uit elkaar hield:

“Een van de bronnen, een persoon met directe kennis van de groepsfinanciën van Binance, zei dat de bedragen in de miljarden dollars liepen en dat er bijna dagelijks vermenging plaatsvond op rekeningen die bij de Amerikaanse geldschieter Silvergate Bank werden aangehouden.”

Er zou bewijs zijn in de vorm van verschillende bankafschriften van deze bankrekening. Reuters noemt een voorbeeld van een betaling van $20 miljoen van een zakelijke rekening en eentje van $15 miljoen van een klant.

De beurs noemt deze theorie “zwak” en ontkracht het verhaal. Patrick Hillmann, Chief Strategy Officer van Binance reageert als volgt:

“Ze maken een complotverhaal van 1000 woorden (waarvan we verklaarden dat het niet waar is) met nul ander bewijs dan een ‘voormalige insider’. We zijn heel openlijk geweest over waar het bedrijf in het verleden tekort kwam qua regelgeving.”

Brad Jaffe, woordvoerder van Binance, vertelt dat de Silvergate Bank-accounts niet werden gebruikt om klantenstortingen te accepteren. Het werd eerder gebruikt om het proces voor de aankopen van cryptovaluta te vergemakkelijken.

“Er was op geen enkel moment vermenging omdat dit 100% bedrijfsfondsen zijn”, aldus Jaffe.

Het zit Binance de laatste maanden niet mee. In maart klaagde de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Binance aan wegens vermeende exploitatie van een “illegale” beurs en problemen met de compliance. In deze aanklacht zei de CFTC ook al dat bepaalde Binance-entiteiten “fondsen hebben vermengd”.

Ook ligt het bedrijf onder de loep omdat ze Russische sancties zouden hebben omzeild en moest het Canada achter zich laten wegens te strenge regelgeving.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws