Huwelijk in de maak tussen bitcoinbeurs Binance en Dubai?

Binance gaat een overeenkomst tekenen met de regering in Dubai om cryptodiensten te mogen aanbieden. Dat meldt de Business Times op basis van bronnen dichtbij de kwestie.

Huwelijk in de maak tussen Binance en Dubai?

CEO Changpeng Zhao was in ieder geval afgelopen weekend in de Verenigde Arabische Emiraten bij het Formule 1 circuit. Zo was de topman in het gezelschap van de Nederlandse artiest Ali B, te zien op deze foto op het Instagram account van laatstgenoemde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onbekend om welke diensten het gaat en of Binance daadwerkelijk een lokale beurs in het land wilt oprichten. Verder zijn er geruchten dat Binance in Dubai haar hoofdkantoor wilt vestigen. Bekend is dat Zhao recent een appartement heeft gekocht in de stadstaat.

Andere opties die op tafel liggen zijn Parijs en Singapore.

Inwoners betalen geen inkomstenbelasting in Dubai, maar er gelden inkomsteneisen voordat je je in Dubai kunt vestigen. Ook zijn de kosten voor huisvesting en gezondheidszorg vele malen duurder dan bijvoorbeeld in Nederland.

‘CZ’ heeft Dubai in een interview met Bloomberg omschreven als een plek die ‘pro-crypto’ is.

De grootste exchange op de markt ligt regelmatig onder vuur omdat de exchange niet gereguleerd is.

Als globaal opererend bedrijf heeft Binance nooit gekozen voor één hoofdkantoor en één vestigingsplek, maar overheden dwingen de beurs aan lokale wetten en regels te voldoen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceChangpeng Zhao

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...