Binance reageert op onderzoek van Amerikaanse toezichthouder: ‘Dit gebeurt vaker’

Amerikaanse toezichthouders hebben hun ogen gericht op de grote bitcoin beurs Binance. Kort na dit nieuws reageerde directeur Changpeng Zhao (CZ) op de aantijgingen via Clubhouse. Hij vindt dat het verhaal zichzelf in de voet schiet, er is volgens hem geen spraken van wangedrag vanuit binance. Dat meldt Cointelegraph.

Binance en Amerika

Volgens Bloomberg onderzoekt de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) of Binance verboden financiële diensten aanbood bij Amerikanen. Bepaalde derivaten en andere financiële producten mag je in Amerika niet zomaar aan iedereen aanbieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beurs heeft een apart tak, Binance US, om de Amerikaanse markt te bedienen. Binance mag op hun wereldwijde platform geen Amerikanen toelaten, als dat wel is gebeurd dan zitten ze mogelijk in de problemen in de VS.

CZ vindt het nieuws wat overdreven en verwijst ook naar de afspraak binnen Binance om niets te zeggen over gesprekken met regelgevers. ”Een onderzoek betekent niet dat ze ons aanklagen of iets met ons willen doen”, stelt Zhao.

De ondernemer zegt dat dit hem al vaker is overkomen. Een grote beurs als Binance zal regelmatig worden bekeken door verschillende regelgevers en waakhonden wereldwijd, maar dat betekent niet dat er ook echt een aanklacht volgt.

In de media

CZ is een belangrijk uithangbord voor ‘zijn’ Binance, maar soms ligt hij ook in de clinch met journalisten. In 2020 klaagde Binance het zakenblad Forbes aan vanwege een verhaal dat volgens hen niet klopte. Vorige maand lieten ze de rechtszaak vallen.

Toch valt er voor dit verhaal wel wat te zeggen. CZ kwam nog niet zo lang geleden met een onhandige opmerking: er zijn manieren om alsnog op een platform te handelen als dat verboden is in jouw land. Hij riep dat Amerikaanse handelaren slimme manieren hadden om het verbod te omzeilen.

Elk bitcoin bedrijf krijgt in meer of mindere mate te maken met lokale regelgevers. Volgens CZ is er een groot gat tussen grote spelers in de industrie en de regelmakers: ”Ik hoop dat beide kanten een hand uitsteken en dat gat dichten.”

Lees meer over:
BinanceCZ

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...