Binance reageert op Reuters: ‘Dat is pertinent onjuist’

Binance ontkent de berichten van Reuters over het delen van extra gegevens van Russen.

Volgens Reuters deelde Binance onder andere gegevens van Alexei Navalny, een van de grootste politieke tegenstanders van Vladimir Putin. De grootste cryptobeurs van de wereld ontkent: “Elke suggestie dat Binance gebruikersgegevens, waaronder die van Navalny, heeft uitgewisseld met Russische FSB of regelgevers is gewoon onjuist.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ter verduidelijking: De FSB is de opvolger van de eerdere Russische geheimendienst genaamd de KGB.

Binance geeft aan dat ze net als andere bedrijven actief waren in Rusland zoals tal van andere bedrijven.

Binance in Rusland

Russische klanten van Binance hebben het momenteel niet makkelijk. Eerder deze week kondigde de beurs aan dat zij maatregelen gaan nemen tegen klanten uit het land. Accounts met meer dan €10.000 hebben een probleem. De klanten kunnen simpelweg niet meer handelen of extra geld storten.

Met deze stappen is Binance niet uniek in de wereld. Bedrijven wereldwijd blokkeren massaal Russische klanten. Soms gericht, soms willekeurig en/of iedereen.

Dat is echter wat anders dan op eigen houtje extra informatie delen met de Russische overheid. Binance ontkent de aantijgingen. Het bedrijf heeft aangegeven juridische stappen te nemen tegen Reuters.

Volgens het Reuters-artikel probeerde Rosfin, de Russische inlichtingendienst met de taak om witwassen en andere illegale geldstromen op te sporen, miljoenen te traceren die door Navalny in Bitcoin werden ingezameld.

Wat de waarheid precies is, is onduidelijk. Wel is het duidelijk dat elke cryptobeurs gegevens kán delen met overheden. Vrijwillig, maar met name onder druk is er veel mogelijk.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...