Binance richt een nieuwe wereldwijde adviesraad op

Binance start met een internationale adviesraad om te voldoen aan regels. De cryptobeurs wil aan de hand van voormalig ambtenaren en financiële bollebozen. Zij moeten Binance helpen om aan de goede kant te blijven van toezichthouders en regelgevers.

Binance is sinds de start van 2017 een platform waar je van alles kunt vinden. Van relatief simpele bitcoin handel tot aan de meest vage tokens en constructies. Langzaam maar zeker werkt het handelsplatform echter ook aan tal van extra regels. Zo moet je in Nederland tegenwoordig, net als bij andere bedrijven, veel gegevens delen voordat je rustig bitcoin kunt kopen en verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

10 adviseurs

In totaal gaat het om 10 adviseurs. Het team staat onder leiding van een voormalig Amerikaanse senator, Max Baucus. Hij zit sinds 2021 bij Binance. Een andere opvallende naam is Brno Brezard, voormalig hoofd van het Franse ministerie van Financiën.

Om het beeld compleet te maken nog twee voorbeelden. David Wright (voormalig lid van de Europese Commissie) en de Braziliaanse voormalig minister van de Economie Campos Meirelles.

Het zijn hier op de redactie geen bekende namen. Maar de focus lijkt duidelijk: zwaargewichten die actief zijn geweest in de politieke wereld.

Directeur en oprichter Changpeng Zhao is uiteraard in zijn nopjes met dit nieuwe plan. Hij benadrukt via Twitter dat dit laat zien dat Binance echt wel bezig is met compliance.

Regels

Deze adviesraad is een gevolg van steeds meer regels en controles wereldwijd. Overheden en toezichthouders proberen grip te krijgen op de industrie rondom bitcoin. Binance is qua handelsvolume de allergrootste van de industrie.

Binance schijnt ook bezig te zijn met een registratie in Nederland. Concurrent Coinbase is inmiddels al door de keuring. Zij staan in het Nederlandse cryptoregister. Dat biedt bedrijven de mogelijkheid om zich specifiek te richten op de Nederlandse markt. Beurzen als Coinbase en Binance hebben echter al jaren Nederlandse klanten.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...