Binance schort handel met Tether niet op na USDC-stop

Binance schort handel met Tether niet op na USDC-stop

Binance gaat niet stoppen met de handel in Tether USDT. Dat maakt de grootste beurs ter wereld bekend na vragen van Cointelegraph.

Binance laat Tether-handel in tact

De vragen zijn ontstaan om Binance plots de handel in stablecoin USDC en nog twee andere stablecoins USDP Stablecoin (USDP) en TrueUSD (TUSD). opschortte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alle gebruikers die op 29 september nog steeds de drie stablecoins in hun bezit hebben, hun stablecointegoeden worden automatisch omgewisseld in BUSD, de stablecoin van Binance. Dat gaat volgens een verhouding van 1: 1 gedurende een periode van 24 uur.

Binance laat in een verklaring weten de maatregel te nemen om de liquiditeit en gebruikerservaring voor gebruikers te verbeteren. Maar van opschorting van Tether USDT, de grootste stablecoin op de markt, is geen sprake.

Een woordvoerder van Binance zegt tegenover Cointelegraph dat dit wel in de toekomst kán veranderen. De maatregel om USDC in BUSD om te wisselen is echter 'niet tijdelijk' en 'zal doorgaan'.

Binance zal dus ook de lange lijst van handelsparen met deze drie stablecoins verwijderen, waarbij de paren voornamelijk overschakelen naar BUSD. Ook andere producten zoals sparen of lenen gekoppeld aan USDC wordt stopgezet.

Analist Alex Svanevik ziet dat de hoeveelheid USDC op het handelsplatform flink geslonken is.

Ter vergelijking: Binance heeft maar liefst $4,99 miljard aan USDT, meer dan enige andere beurs ter wereld. Ook omdat veel derivatenparen aan USDT zijn gekoppeld.

Lees meer over:
tether Binance usdt

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties