Binance schort handel met Tether niet op na USDC-stop

Binance gaat niet stoppen met de handel in Tether USDT. Dat maakt de grootste beurs ter wereld bekend na vragen van Cointelegraph.

Binance laat Tether-handel in tact

De vragen zijn ontstaan om Binance plots de handel in stablecoin USDC en nog twee andere stablecoins USDP Stablecoin (USDP) en TrueUSD (TUSD). opschortte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alle gebruikers die op 29 september nog steeds de drie stablecoins in hun bezit hebben, hun stablecointegoeden worden automatisch omgewisseld in BUSD, de stablecoin van Binance. Dat gaat volgens een verhouding van 1: 1 gedurende een periode van 24 uur.

Binance laat in een verklaring weten de maatregel te nemen om de liquiditeit en gebruikerservaring voor gebruikers te verbeteren. Maar van opschorting van Tether USDT, de grootste stablecoin op de markt, is geen sprake.

Een woordvoerder van Binance zegt tegenover Cointelegraph dat dit wel in de toekomst kán veranderen. De maatregel om USDC in BUSD om te wisselen is echter 'niet tijdelijk' en 'zal doorgaan'.

Binance zal dus ook de lange lijst van handelsparen met deze drie stablecoins verwijderen, waarbij de paren voornamelijk overschakelen naar BUSD. Ook andere producten zoals sparen of lenen gekoppeld aan USDC wordt stopgezet.

Analist Alex Svanevik ziet dat de hoeveelheid USDC op het handelsplatform flink geslonken is.

Ter vergelijking: Binance heeft maar liefst $4,99 miljard aan USDT, meer dan enige andere beurs ter wereld. Ook omdat veel derivatenparen aan USDT zijn gekoppeld.

Lees meer over:
Binancetetherusdt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.