Binance sluit posities van 500 gebruikers

Binance heeft een nieuw onderzoek aan de broek.

De Australische financiële toezichthouder, de Australian Securities and Investments Commission (ASIC), gaat een gericht onderzoek uitvoeren naar de derivatenactiviteiten van de cryptobeurs. Het gaat om de sluiting van verschillende posities. Binance gaf aan dat sommige Australische gebruikers verkeerd waren geclassificeerd. Binance sloot de posities van 500 gebruikers in Australië nadat een fout was ontdekt in de classificatie van de accounts.

Binance kondigde via Twitter aan dat een klein aantal Australische gebruikers per ongeluk was geclassificeerd als 'Wholesale Investors'. Onder de Australische wetgeving is een Wholesale Investor iemand met meer ervaring in handelen en mogelijk meer middelen om dat te doen. Als ze niet voldoen aan de criteria om een Wholesale Client te zijn, worden ze geclassificeerd als retailhandelaren en mogen ze geen derivaten verhandelen.

Vorig jaar heeft ASIC een verbod op de verkoop van binaire optiederivaten aan retailbeleggers verlengd vanwege hoge verliezen onder handelaren. ASIC verklaarde dat het de classificatie van klanten door Binance in Australië zou onderzoeken en merkte op dat het niet direct door het bedrijf was benaderd over de fout.

"We voeren een gericht onderzoek uit naar de financiële diensten van Binance Australia Derivatives in Australië, inclusief de classificatie van retail- en wholesaleklanten," aldus een woordvoerder van ASIC.

Binance zegt eventuele verliezen van klanten te willen compenseren.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...