Australiërs kunnen benzine kopen met bitcoin bij 175 tankstations

Australiërs kunnen nu bij 175 tankstations brandstof en versnaperingen afrekenen met bitcoin of crypto’s. Het betreft vestigingen van retailketen On The Run (OTR) in 175 tankstations en – winkels in Victoria, Zuid-Australië en West-Australië.

Het afrekenen met cryptomunten is mogelijk door een samenwerking van OTR met Crypto.com en DataMesh, een leverancier van afrekensystemen uit Sydney. De beurs heeft zijn Pay Merchant-service geleverd als betalingsvereffeningslaag, terwijl Datamesh de point-of-sale-terminals heeft geleverd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Karl Mohan, bij Crypto.com verantwoordelijk voor Azië en de Stille Oceaan, duurde het slechts acht weken om van een proof of concept tot een werkbaar product te komen.

‘Wat er nu gebeurt, is dat elke ondernemer, of je nu een café-eigenaar bent of iemand die duizenden winkels runt, gewoon plug-and-play op cryptobetalingen kan inpluggen’.

Het moederbedrijf achter OTR, Peregrine Corp, is van plan om de cryptobetalingsservice uit te rollen naar nog eens 250 winkels in het hele land, zoals Subway, Porto en Krispy Kreme.

De winkeliers kunnen zelf bepalen welke transactiekosten ze willen rekenen per transactie. De cryptomunten moeten laagdrempelig zijn om te zetten in stablecoins om onverwachte verliezen door koersschommelingen te voorkomen.

Uiteindelijk is ook de bedoeling dat ook stablecoins uit Australië, zoals de A$DC stablecoin van de ANZ-bank. Die bank is momenteel pilots aan het testen met deze stabiele munt, gekoppeld aan de Australische dollar.

Lees meer over:
AustraliëBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...