Binance stelt geld beschikbaar voor cryptobedrijven met financiële problemen

Binance springt weer in de bres voor de cryptomarkt. Althans, CEO 'CZ' maakt van de mogelijkheid gebruik om een wit voetje te halen bij de investeerders. Hij wil een fonds oprichten om noodlijdende bedrijven te helpen.

Fonds voor cryptomarkt

Het lijkt er op dat Binance de rol van FTX wil overnemen als geldschieter voor bedrijven die in geldnood zitten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op Twitter deelt Changpeng Zhao het volgende:

"Om verdere opeenvolgende negatieve effecten van FTX te verminderen, richt Binance een herstelfonds op voor de industrie, om projecten te helpen die normaal gesproken sterk zijn, maar in een liquiditeitscrisis verkeren. Meer details volgen binnenkort. Neem in de tussentijd contact op met Binance Labs als u denkt in aanmerking te komen."

Van FTX is bekend dat ze geld wilden stoppen in BlockFi, Voyager en de activa van Celsius - alvorens ze zelf ineens bankroet bleken te zijn.

Industrie onder druk

Veel cryptobedrijven voelen de impact van de ondergang van FTX. Genesis Trading had bijvoorbeeld $150 miljoen aan activa op het platform staan en ook hedgefonds Galois had de helft van haar vermogen bij de in de Bahama's geregistreerde beurs staan.

CZ wil nu liquiditeit verschaffen voor bedrijven die op omvallen staan door de extreme marktomstandigheden. Hoe dit precies in z'n werk gaat is nog niet bekend, maar het lijkt niet onwaarschijnlijk dat het om leningen gaat.

Eerder lanceerde Binance namelijk ook al een fonds van $500 miljoen voor noodlijdende bitcoin mining bedrijven.

Binance zal ongetwijfeld niet zomaar met geld gaan strooien. Het had even interesse in de overname van FTX, maar na het inzien van de boekhouding én een nadere kijk naar de eventuele voordelen die de deal zouden kunnen opleveren, werd toch afgezien van de acquisitie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, of volg het nieuws via de mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app, blijf op de hoogte en mis niets!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws