Binance trekt zich terug uit overnamedeal van FTX

Update: Binance neemt FTX niet over. De beurs trekt zich terug nadat er spraken was van een overname van FTX.com.

Originele bericht: Binance gaat waarschijnlijk niet door met de overname van FTX. Dat meldt CoinDesk. FTX kwam eerder deze week in de problemen, onder andere nadat Binance besloot hun token te verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance is na een gesprek met de directeur van FTX, Sam Bankman-Fried, tot een afspraak gekomen. Zij willen eventueel de beurs overnemen. Wel moet er dan eerst even naar de boekhouding gekeken worden. Volgens CoinDesk lijkt het er echter op dat Binance niet tevreden is met wat het tot nu toe in de boeken terugvindt.

Vanuit FTX wordt er gesproken over 'liquiditeitsproblemen'. Er werd voordat de overnames stopte een hoop geld weggehaald bij FTX. Volgens Reuters ging het om $6 miljard in slechts 72 uur.

Zowel Binance als FTX doen verder geen uitspraken over de overname, naast de al bekende informatie.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, staat er om bekend veel te communiceren via Twitter. Ook in deze situatie deelt hij zijn beeld en visie. De beste man is erg goed in PR.

Hieronder vind je een bericht dat naar de medewerkers van Binance is gegaan.

De overname gaat trouwens om het internationale handelsplatform van FTX. De Amerikaanse entiteit is niet betrokken bij de deal.

Het is onduidelijk wat een eventuele overname van FTX door Binance voor gevolgen heeft voor klanten van de cryptobeurs. Gisteren werden de opnames gestopt. Dat betekent dat mensen met geld bij FTX daar (voorlopig) niet bijkunnen.

De situatie zorgt voor veel onrust in de markt. Binance is veruit de grootste speler qua handelsvolume, maar FTX was achter de concurrent een van de opkomende partijen.

Binance heeft nu een keuze: laten we FTX vallen, of is er een manier om de overname door te zetten? Wat er ook gebeurd in de wereld van cryptobeurze, het landschap wordt flink opgeschud. En dat heeft gevolgen voor de koers van bitcoin. De prijs van BTC daalde eerder vandaag onder de grens van $17.000.

Lees meer over:
BinanceFTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...