Binance stopt aanvraag in Duitsland

Binance, een van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld, heeft haar aanvraag voor een licentie bij de Duitse financiële toezichthouder BaFin ingetrokken. Deze ontwikkeling markeert de meest recente stap in een reeks van regulatoire bewegingen binnen Europa.

Een woordvoerder van Binance bevestigde de intrekking en gaf aan dat de beslissing proactief was. “Gezien de significante veranderingen in de wereldwijde markt en de regulering, hebben we besloten onze aanvraag bij BaFin in te trekken. We zijn nog steeds van plan om een passende licentie in Duitsland aan te vragen, maar we vinden het essentieel dat onze indiening deze veranderingen accuraat reflecteert.”

Dat zegt de woordvoerder tegenover The Block.

Dit statement volgt een maand na berichten in Duitse media dat BaFin had besloten geen cryptobewaarlicentie te verlenen aan Binance. De beurs gaf destijds aan dat de gesprekken nog steeds gaande waren.

Binance ondervindt steeds meer uitdagingen, niet alleen in Europa maar wereldwijd. De afgelopen weken en maanden heeft het bedrijf zich teruggetrokken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk. Ook de licentieaanvraag in Oostenrijk ingetrokken. Bovendien is het bedrijf opgedragen haar activiteiten in België te staken en er gaan geruchten over een onderzoek in Frankrijk naar vermeende witwaspraktijken.

Binance had eerder aangegeven dat ze werken aan de aanpassing van hun bedrijfsvoering om volledig te voldoen aan de regelgeving van de Europese Unie, de zogenaamde Markets in Crypto Assets (MiCA) regels, die de komende 18 maanden in werking zullen treden.

Daarnaast ondervindt Binance ook bankproblemen in Europa. Hun huidige eurobankpartner, Paysafe, zal na 25 september stoppen met het ondersteunen van de crypto-exchange. Deze beslissing zal gevolgen hebben voor euro-bankoverschrijvingen van en naar Binance via het SEPA-netwerk. Paysafe had al eerder in mei de ondersteuning voor Britse ponden voor Binance beëindigd.

Lees meer over:
BinanceDuitslandEuropa

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...