Binance verlaat Nederland

Binance gaat Nederland verlaten. Het is beurs niet gelukt om een registratie te krijgen bij De Nederlandsche Bank. Dat maakt de exchange bekend op haar site en inmiddels ook op Twitter.

  • Per direct worden géén nieuwe gebruikers geaccepteerd.
  • Per 12 juli is er geen markt of limit order meer mogelijk.
  • Per 12 juli worden alle Binance Loans geliquideerd, dus het advies is je lening af te betalen voor 11 juli, aldus Binance in een mail aan gebruikers.
  • Per 12 juli worden NFT-handel, NFT-staking, NFT-lening en Fan Token geblokkeerd voor Nederlandse gebruikers.
  • Per 17 juli is er géén enkele handel voor bestaande gebruikers meer mogelijk, opnames van je crypto's zijn na die datum nog wel mogelijk.
  • Per 12 juli geen nieuwe inschrijvingen voor ETH staking. Wissel ETH Staking vóór 14 september 2023 in, beloningen stoppen daarna per direct.

Naar eigen zeggen is Binance lange tijd bezig geweest om een registratie te krijgen bij de DNB, maar de exchange heeft het niet voor elkaar gekregen.

Binance is in diverse Europese landen wel geregistreerd. Met de komst van de Europese verordening MiCA per januari 2025 voor brokers en beurzen gaan ze naar verluidt een nieuwe gooi doen in Nederland. Ze kunnen dan namelijk hun licentie gaan paspoorten op het Europese vasteland.

Nederlandse spelers, die wél een registratie hebben bij de DNB, klagen regelmatig over partijen zoals Binance die wél Nederlandse klanten bedienen, maar niet compliant zijn met de wwft in Nederland.

Lees meer over:
BinanceNederland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...