Binance US erg winstgevend sinds start van de beurs

Binance US, de Amerikaanse tak van Binance, heeft sinds de oprichting een omzet van $410 miljoen gegenereerd. Dat resulteerde in een brutowinst van $225 miljoen. Deze cijfers komen uit de financiële gegevens die Binance US heeft verstrekt aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De gegevens beslaan de periode van 2019 tot april 2023 en verwijzen naar BAM Trading Services, de entiteit achter de beurs. Het merendeel van de omzet en brutowinst werd in 2021 gerealiseerd, met een omzet van $265 miljoen. Dit werd gevolgd door 2022, waarin de omzet $95 miljoen bedroeg​.

Binance US draaide sinds de start een omzet van $410 miljoen

Het is echter belangrijk om te vermelden dat Binance, het moederbedrijf van Binance US, momenteel onder vuur ligt vanwege beschuldigingen van de SEC. Binance wordt door de SEC beschuldigd van bedrog om zo de regels te omzeilen en controle te ontlopen. De SEC heeft dertien aanklachten tegen Binance ingediend, waaronder het kunstmatig opblazen van handelsvolumes, het verkeerd omgaan met klantengeld, en het niet weren van Amerikaanse klanten van het platform.

Binance US werd opgericht om te voldoen aan de Amerikaanse regelgeving. Maar het moederbedrijf zou Amerikaanse klanten niet van het ‘gewone’ Binance-platform hebben geweerd, wat tot frustratie heeft geleid bij Amerikaanse toezichthouders. Uit onderzoek van Reuters bleek dat dit een bewuste strategie was, goedgekeurd door de CEO van Binance, Changpeng Zhao​.

Verder is er recentelijk nog een andere belangrijke ontwikkeling geweest in de crypto-uitwisselingsruimte. De concurrerende beurs FTX ging failliet na financiële problemen en dat had gevolgen voor de markt.

Lees meer over:
AmerikaBinancemisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...