Binance US ontslaat 100 werknemers en verliest ook CEO

Binance

De Amerikaanse tak van cryptobeurs Binance heeft ongeveer een derde van zijn personeel moeten ontslaan. Verder heeft ook president en CEO Brian Shroder het bedrijf verlaten.

Ontslagronde

Een woordvoerder van Binance.US bevestigt de ontslagen en het vertrek van Shroder naar Cointelegraph. Het zou gaan om zo’n 100 werknemers.

Hij voegde eraan toe dat deze maatregelen zijn genomen om de beurs “meer dan zeven jaar financiële runaway” te geven, in een transitie naar een exchange die alleen voor crypto’s toegankelijk is.

“De agressieve pogingen van de Securities and Exchange Commission om onze sector te verlammen en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor ons bedrijf hebben reële gevolgen voor de Amerikaanse werkgelegenheid en innovatie, en dit is daar een ongelukkig voorbeeld van.”

De woordvoerder bevestigt ook dat Shroder op interimbasis is vervangen door Chief Legal Officer Norman Reed.

Shroder trad in september 2021 in dienst bij Binance.US en zijn vertrek volgt op een flink aantal maatregelen. Binance.US lag de afgelopen maanden op z’n zachtst gezegd onder vuur.

CFTC en SEC

Eerder dit jaar hebben de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de aanval geopend op Binance, Binance.US en CZ, de medeoprichter van de beurs. De aanklacht is dat ze een illegale beurs exploiteerden, niet-geregistreerde effecten verkochten, de commodity-wetten overtraden en klantentegoeden verkeerd behandelden.

Op 9 juni schortte de beurs de stortingen in dollars op en liet haar klanten weten dat ze ook fiatopnames zouden stoppen. Daarom verwijst de woordvoerder ook naar de “crypto-only” toekomst van de beurs.

De weg naar USD-stortingen werd onlangs weer voorzichtig geopend door een samenwerking met MoonPay. Het leed is echter al geschied. Volgens Kaiko daalde het marktaandeel van Binance.US in de VS van ruim 22% in april naar ongeveer 0,9% op 26 juni.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...