Binance verliest wereldwijd hoofd productontwikkeling Mayur Kamat

Cryptobeurs Binance heeft opnieuw een senior leidinggevende verloren te midden van haar regelgevingsproblemen. Mayur Kamat, de wereldwijde hoofd productontwikkeling en design bij Binance, heeft ontslag genomen. Dat meldt The Block op basis van bronnen dichtbij de kwestie.

“We kunnen bevestigen dat Mayur is teruggetreden uit zijn functie als productleider,” zegt een woordvoerder van Binance tegen The Block. “We zijn dankbaar voor zijn bijdrage aan het begeleiden van Binance tijdens een van onze meest explosieve groeiperiodes en we wensen hem het allerbeste.”

Kamat bevestigde ook zijn vertrek en zei dat hij Binance verlaat om “persoonlijke redenen”.

“Het is tijd voor mij om af te treden en de productleiderschap over te dragen aan de nieuwe generatie leiders bij Binance,” zegt Kamat tegen The Block. “Ik heb nauw samengewerkt met productleiders om een naadloze overgang te garanderen. Het is ook een goed moment voor mij persoonlijk om wat tijd vrij te nemen na 20 jaar onafgebroken werk aan producten. Het is een unieke ervaring geweest om bij Binance te werken en onze gebruikersbasis te zien groeien. Dank aan CZ [Binance-oprichter Changpeng Zhao] en het hele leiderschapsteam voor deze geweldige kans. Ik blijf Binance vanaf de zijlijn aanmoedigen,” voegt hij eraan toe.

Kamat trad in april 2022 toe tot Binance, nadat hij had gewerkt voor bedrijven zoals Google, Microsoft en Agoda. Hij heeft Binance geholpen groeien van 80 miljoen naar meer dan 150 miljoen gebruikers in 18 maanden via verschillende productlanceringen, volgens zijn LinkedIn-profiel.

Leegloop

Kamat is een van de verschillende senior leidinggevenden die onlangs Binance hebben verlaten. Vorige week brak het nieuws dat Leon Foong, het hoofd van Binance in de regio Azië-Pacific, de cryptobeurs heeft verlaten. Andere recente vertrekkers bij Binance zijn onder andere chief strategy officer Patrick Hillman, algemeen adviseur Hon Ng en chief business officer Yibo Ling.

Binance bevindt zich momenteel in een regelgevende strijd met de Amerikaanse toezichthouders. De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission en de Securities and Exchange Commission hebben onlangs Binance en Zhao beschuldigd van tal van overtredingen en nalevingsproblemen.

Het marktaandeel van Binance is de afgelopen maanden gedaald als gevolg van haar regelgevingsuitdagingen. De cryptobeurs had in februari een marktaandeel van 63% in spot handelsvolumes, wat nu is gedaald tot ongeveer 47%, volgens het Data Dashboard van The Block. Desondanks blijft Binance de grootste cryptobeurs voor spottransacties ter wereld.

Lees meer over:
Binance

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...