Binance verkoopt meerderheidsbelang in cryptobeurs

3064 totale weergaven
binance logo exploderen

Binance gaat een beurs verkopen. De grootste cryptobeurs ter wereld qua handelsvolume, heeft aangekondigd zijn meerderheidsbelang in de Zuid-Koreaanse beurs GOPAX te verkopen aan Megazone, een lokaal cloudbeheersbedrijf.

Deze strategische beslissing komt nadat Binance zich herhaaldelijk moest aanpassen aan de dynamische regelgeving en marktcondities in Zuid-Korea.

GOPAX en Binance

Binance had in februari 2023 een meerderheidsbelang in GOPAX verworven als onderdeel van zijn terugkeer naar de Zuid-Koreaanse markt, nadat het zich in 2021 had teruggetrokken vanwege strengere regelgeving.

De overname werd gefinancierd door een $1 miljard fonds genaamd de Industry Recovery Initiative. Die was opgezet door Binance om bedrijven te ondersteunen die getroffen waren door de val van andere grote crypto-entiteiten zoals FTX​. Of om goedkope aandelen te kopen, natuurlijk.

Megazone, dat bekend staat om zijn cloudbeheer en IT-diensten, ziet deze acquisitie als een kans om zijn aanwezigheid in de snelgroeiende blockchain- en cryptomarkt uit te breiden.

Door het meerderheidsbelang van Binance in GOPAX over te nemen, hoopt Megazone de operationele capaciteiten van GOPAX te versterken en nieuwe technologieën te integreren om gebruikers een betere ervaring te bieden​.

Deze verkoop volgt op een periode van uitdagingen voor Binance, waaronder een lopende rechtszaak door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen zowel Binance als zijn CEO, Changpeng Zhao.

Ondanks deze juridische problemen blijft Binance zijn wereldwijde strategie aanpassen om aan verschillende regelgevingsvereisten te voldoen.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...