Binance verliest marktaandeel na schrappen van ‘zero fees’

Recente gegevens onthullen een afname in Binance’s marktaandeel sinds het handelsplatform besloot om de kosteloze bitcoin-handel te stopzetten.

De populairste bitcoin handelsparen van de cryptobeurs hadden tijdelijk geen handelskosten. Dat bekent dus goedkoop handelen, wat logischerwijs interessant is voor veel mensen in de markt.

Het medio mei gepubliceerde rapport van CCData toont aan dat het marktaandeel van Binance in april, voor de tweede opeenvolgende maand, daalde tot 46,3% – het laagste sinds oktober 2022. Het gaat om hun aandeel in de spotmarkt.

Binance had ooit meer dan de helft van het marktaandeel, met cijfers die aangaven dat het aandeel zo hoog als 57,5% was. Volgens het rapport daalde de spot-handel op Binance in april met 48,1% tot $287 miljard. Daarmee zijn ze dus nog altijd veruit de grootste.

Ondanks dat de volgende grootste beurzen, Coinbase en OKX, slechts respectievelijk 5,60% en 5,39% van de totale spot-handelsmarkt uitmaken, winnen kleinere beurzen aan momentum. Upbit bijvoorbeeld, heeft vanaf april 4,77% van het marktaandeel, een stijging vanaf 2,81% aan het begin van 2023.

Binance is dus nog altijd marktlleider. Wel is het net als veel concurrenten verwikkeld in tal van (rechts)zaken met overheden en toezichthouders. En dat heeft ook gevolgen voor hun aanwezigheid in verschillenden landen. Op 12 mei kondigde het bedrijf aan dat het zijn activiteiten in Canada zou stopzetten, wijzend naar nieuwe regelgeving.

Lees meer over:
Binance

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...