Ontslagronde bij cryptobeurs Binance, ondanks plannen om uit te breiden

Binance heeft een ontslagronde achter de rug. De cryptobeurs ziet haar marktaandeel krimpen, waardoor het zich genoodzaakt voelt om personeel te ontslaan.

Ontslagronde

Een woordvoerder van de cryptobeurs vertelt aan The Block het volgende:

“We bekijken periodiek hoe we ons talent het beste kunnen inzetten aan de juiste teams met de juiste middelen. En soms leidt dit onvermijdelijk tot het loslaten van sommige werknemers die misschien niet goed presteren of die misschien niet de juiste culturele fit hebben.”

Het totale personeelsbestand van Binance vóór de ontslagronde was ongeveer 8.000. De beurs weigerde commentaar te geven op de omvang van de bezuinigingen. Volgens bronnen zou in juni ongeveer 20% van het personeel naar huis gestuurd worden.

"Dit is geen kwestie van een herstructurering, maar veeleer opnieuw evalueren of we het juiste talent en de juiste expertise hebben in kritieke rollen. Daarom zullen we nog steeds honderden openstaande functies proberen te vervullen."

"Dit omvat onder meer het beoordelen van bepaalde producten en business units om ervoor te zorgen dat onze middelen correct worden toegewezen om de veranderende eisen van gebruikers en regelgevers te weerspiegelen."

Regelgevingsproblemen

In maart maakte Binance nog bekend dat ze "geen ontslagen op de planning hadden staan", terwijl het juist op zoek was om de erop volgende maanden 500 nieuwe functies te vervullen. Momenteel staan er nog 300 openstaande vacatures op haar website. Toch wordt nu een deel van de werknemers ontslagen.

In januari zei de CEO van Binance, Changpeng Zhao, nog dat het bedrijf van plan was om het aantal medewerkers in 2023 met 15% tot 30% uit te breiden.

Sindsdien is er van alles veranderd. Het 'zero fee'-beleid zorgde voor een korte opleving van het handelsvolume, maar sindsdien zijn er veel problemen ontstaan omtrent regelgeving.

In de VS worden ze aangeklaagd door de CFTC, in Nederland kregen ze een miljoenenboete van DNB terwijl ze Canada al compleet achter zich hebben gelaten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws