Binance maakt komende weken doorstart in Japan

Cryptobeurs Binance opent binnenkort haar deuren weer voor klanten uit Japan. Via een nieuwe dochteronderneming heeft de beurs van topman CZ ook een licentie in het Aziatische land weten te bemachtigen.

Binance Japan

Het gaat om een deal die Binance heeft met Sakura Exchange Bitcoin (SEBC). Zij zullen over twee dagen (op 31 mei, red.) gaan stoppen met de bedrijfsvoering. Enkele weken later zullen ze het platform opnieuw lanceren als Binance Japan.

Binance heeft in Japan een registratie nodig om klanten te kunnen bedienen, waaronder gebruikers die al via het internationale platform bij de beurs handelen.

Op het nieuwe platform kunnen Japanse cryptobezitters niet terecht voor derivatenhandel. Na 9 juni mogen de Japanse burgers geen nieuwe orders meer plaatsen op het internationale platform van Binance. Alle openstaande orders moeten worden geannuleerd en voor 23 juni geliquideerd.

Na 1 augustus 2023 moet de migratie gaan plaatsvinden. Daar komen dan ook extra KYC-regels bij kijken om te voldoen aan lokale regelgeving.

Overname SEBC

Binance zei eerder dat alle cryptovaluta die overblijven op de SEBC-beurs onmiddellijk zullen worden omgezet in Japanse yen. Dit zal vanaf juni op de bankrekeningen van klanten worden gestort.

Binance kocht Sakura Exchange Bitcoin in november 2022 op toen Hitomi Yamamoto, CEO van SEBC, met de plannen van Binance omtrent de compliance instemde.

Eind 2022 liet concurrent Kraken Japan juist achter zich liggen, terwijl FTX Japan onlangs weer klanten weet toegang gaf tot het handelshuis.

Eerder dit jaar besloot Binance om geen Canadese klanten meer te bedienen. Regelgeving voor onder andere stablecoins maakte dit te lastig. In Nederland heeft de beurs nog altijd geen registratie bij De Nederlandsche Bank, waardoor het een aanzienlijke bestuurlijke boete van 3 miljoen euro betaalde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceJapan