Binance wil af van misleidende reclame in Turkije

Binance is een populaire bitcoinbeurs. Het handelsplatform is ook groot in Turkije. In het land proberen criminelen via advertenties misbruik te maken van de naamsbekendheid van Binance.

De cryptobeurs zet nu een stap naar de rechter om misleidende advertenties stop te zetten. Zo’n 7% van het verkeer naar binance.com komt uit Turkije. Het is daarmee een grote afzetmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance Tourist exchange

Een van de opvallende advertenties gebruikt de gehele stijl van Binance. De boefjes adverteren met ‘Binance Tourist exchange’. Onder die naam vind je telefoonnummers. Dit is echter een partij zonder banden met de echte Binance.

Slachtoffers die toch het nummer bellen worden ‘geholpen’ door oplichters. Het doel is helder: geld stelen. Bellers krijgen het advies om hun gegevens te delen, of om gezamenlijk een nieuw account te maken.

Binance wil nu naar de rechter om de advertenties weg te krijgen. En dat moet goed mogelijk zijn. Het is vrij makkelijk te achterhalen wie de eigenaar is van een reclamebord.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsturkije

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...