Binance ontvangt officiële goedkeuring in Frankrijk

Binance is nu geregistreerd als cryptodienstverlener in Frankrijk. En dat is een unicum: Frankrijk is daarmee het eerste land dat Binance de goedkeuring krijgt van financiële toezichthoudeers.

Het nieuws is te vinden op de website van de financiële waakhond van het land. Binance is veruit de grootste cryptobeurs ter wereld qua volume. De afgelopen jaren zijn zij druk bezig met het voldoen aan (lokale) regels. In Frankrijk is dat blijkbaar gelukt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance en Frankrijk

In de praktijk betekent dit dat Binance nu alle papieren heeft om in Frankrijk aan de slag te gaan. Of beter gezegd: hun diensten te blijven leveren.

Een Europese registratie van dit kaliber is goed voor Binance als handelsplatform. In veel Europese landen mag je diensten aanleveren als je ergens binnen de EU de juiste registraties en licenties hebt.

Binance was al enige tijd aan het flirten met. Directeur Changpeng Zhao zei eerder dit jaar het volgende: “Frankrijk zou een logische (natuurlijke) keuze zijn voor een regionaal en misschien zelfs wereldwijd hoofdkantoor.”

Dit betekent niet dat Binance alles kan doen wat het wil. Het platform biedt namelijk zo’n beetje alles aan wat je kunt bedenken in de wereld van cryptocurrency. In Nederland moeten bijvoorbeeld de bitcoin futures langzaam worden weggewerkt van het consumentenplatform.

$64 miljard aan handel

Binance begon in 2017 als startup met lak aan de regels. Binance verwerkte de afgelopen 24 uur voor $64 miljard (!) aan handel. $14 miljard komt uit de spotmarkt, $50 miljard uit de derivatenmarkt.

Binance heeft nog altijd geen officieel hoofdkantoor. Dat was in eerste instantie iets om trots op te zijn. Maar in een tijd met steeds strengere regels willen regelgevers en handhavers graag een adres hebben wij zij (digitaal) aan kunnen kloppen.

Een hoofdkantoor in Parijs lijkt een stap dichterbij.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...