Binance wil handelaren tegen zichzelf beschermen met nieuwe functie

Binance heeft nieuwe maatregelen geïntroduceerd om handelaren te beschermen tegen onbedoeld handelen zichzelf. Maar wat betekent dit precies?

Stel je voor dat je twee verschillende handelsprogramma’s hebt die automatisch voor je handelen. Door een toeval kopen en verkopen deze programma’s tegelijkertijd dezelfde cryptocurrency. Dit resulteert in een transactie waarbij je in feite met jezelf handelt. Dit wordt ‘zelfhandel’ (of self-trade) genoemd. Hoewel dit soms per ongeluk kan gebeuren, kan het leiden tot onnodige handelskosten. Dat meldt Binance in een blogpost.

Om dit te voorkomen, heeft Binance een functie geïntroduceerd genaamd de zelftransactie-preventiefunctie (STP). Deze functie detecteert wanneer een handelaar op het punt staat een transactie met zichzelf uit te voeren en blokkeert deze automatisch.

Vanaf 26 oktober zal deze functie standaard worden ingeschakeld voor alle handelsparen en orders op de spot- en margehandelsplatforms van Binance. Handelaren kunnen dan in hun transactiegeschiedenis zien welke orders zijn geblokkeerd door de STP-functie.

Deze maatregel is vooral nuttig voor handelaren die gebruik maken van API’s. Een API stelt handelaren in staat om automatische handelsstrategieën te programmeren. Echter, deze automatische systemen kunnen soms leiden tot onbedoelde zelfhandel.

Binance benadrukt ook het verschil tussen onbedoelde en opzettelijke zelfhandel. Terwijl de eerste per ongeluk kan gebeuren, wordt de laatste vaak gebruikt als een manier om valse handelsactiviteit te creëren, wat als marktmanipulatie kan worden beschouwd. Binance heeft naar eigen zeggen tools en een toezichtteam om dergelijke activiteiten op te sporen en te voorkomen.

Lees ook
Paradigm Tegen SEC: De Strijd Rondom Binance’s Regelgeving

 

“Binance helpt mee met bevriezen crypto-accounts Hamas-leden”

 

Lees meer over:
Binance

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...