Paradigm Tegen SEC: De Strijd Rondom Binance’s Regelgeving

Het venture capital bedrijf Paradigm heeft onlangs de wenkbrauwen gefronst over de acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de cryptobeurs Binance. Volgens Paradigm lijkt de SEC de gevestigde regels voor het opstellen van nieuwe regelgeving te omzeilen.

Paradigm is van mening dat de SEC probeert de juridische landschap te veranderen zonder de gebruikelijke stappen te volgen die nodig zijn om nieuwe regels te introduceren. Deze stappen zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen hun zegje kunnen doen voordat er veranderingen worden aangebracht. Dat is te lezen in een bericht op de website van Paradigm.

Eerder dit jaar beschuldigde de SEC Binance van verschillende overtredingen van de effectenwetgeving. Maar Paradigm wijst erop dat dit slechts één van de vele zaken is die de SEC recentelijk heeft aangespannen tegen cryptocurrency beurzen. Er is een groeiende bezorgdheid dat de houding van de SEC de manier waarop we naar de effectenwetgeving kijken, drastisch zou kunnen veranderen.

Een belangrijk discussiepunt in deze saga is de Howey-test. Deze juridische maatstaf, die zijn oorsprong vindt in een Amerikaanse rechtszaak uit de jaren ’40, helpt te bepalen of bepaalde transacties als investeringen worden gezien en dus onder bepaalde regelgeving vallen. Paradigm heeft twijfels over de manier waarop de SEC deze test interpreteert, vooral als het gaat om moderne digitale activa.

Lees meer over:
AmerikaBinancemisdaadSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...