Binance ontvangt waarschuwing van Japanse toezichthouder

Binance krijgt een nieuwe waarschuwing van de Japanse toezichthouders van de financiële markten. De Financial Services Agency (FSA) laat het bedrijf nogmaals weten dat ze in het land actief zijn zonder registratie. Dat meldt The Block.

Het handelsplatform is gewoon te bereiken voor Japanners, maar ze hebben geen toestemming om diensten te leveren in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oud verhaal

De eerste waarschuwing van de FSA verstuurde ze al in maart 2018. Binance startte als bedrijf pas in 2017, dus dat was relatief kort de start van het handelsplatform.

Inmiddels is Binance uitgegroeid tot een van de grootste beurzen in de industrie. Het is niet de eerste en waarschijnlijk niet de laatste keer dat ze op de vingers worden getikt door lokale waakhonden.

Het is niet dat dit soort waarschuwingen totaal geen effect hebben. In 2018 moest Binance hun hoofdkantoor in Japan sluiten. Malta was even de thuishaven totdat ze besloten om een ‘decentrale structuur’ aan te gaan.

Met allerlei tools kun je verschillende blokkades omzeilen, maar dat is voor Japanners tot op heden niet nodig. Binance blokkeert geen IP-adressen uit het land.

Binance

Om aan lokale regels te voldoen moet het bedrijf zichzelf echter wel aanpassen. Mede daarom is er nu bijvoorbeeld Binance US om Amerikanen te bedienen. Het is een los handelsplatform waar lang niet alle financiële producten te vinden zijn als op het grote platform.

De wereld van bitcoin is nieuw en Binance is een organisatie die nergens echt goed gereguleerd is. Als bitcoiner heb je daar misschien maling aan, maar lokale autoriteiten denken daar anders over.

Onderzoeken naar dit soort beurzen zijn niet nieuw. Wel is er een andere opmerkelijke trend gaande: verschillende partijen stoppen met hun samenwerking met Binance. In de VS moeten ze opzoek naar een nieuwe bankpartner voor grote stortingen.

In Nederland zette Binance recentelijk stortingen met iDEAL stop. Een duidelijke reden werd niet gegeven, het kan mogelijk te maken hebben met Nederlandse regelgeving. Want ook hier in ons land is Binance niet geregistreerd bij de toezichthouder.

Lees meer over:
BinanceJapan

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...