Japan krijgt een nieuw cryptofonds

Japan krijgt een nieuw cryptofonds

Japan krijgt een nieuw cryptofonds erbij. SBI Group, een groep van financiële dienstverleners in Tokio, lanceert een nieuw fonds met onder andere bitcoin en ether. Dat meldt SBI Group.

SBI Group lanceert het SBI Cryptocurrency Asset Fund. Dat is de eerste in haar soort in Japan. Het fonds gaat voor beleggers investeren in bitcoin en andere altcoins. Voor partijen die interesse hebben in het spreiden van hun investeringen in deze industrie is dit allicht een uitkomst. Investeerders kunnen inleggen vanaf 5 miljoen yen (zo'n 93.000 euro). Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 17 december tot 31 januari 2022 inschrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opmerkelijk detail: het fonds zal de grootverdieners langzaam afschalen. Wanneer bijvoorbeeld bitcoin het extreem veel beter doet in hun portfolio dan de rest, dan worden de verhoudingen opnieuw gebalanceerd.

Fonds

Het fonds gaat actief bitcoin en cryptocurrency's kopen en verkopen. Ook gaat SBI gebruik maken van leningen. In hun aankondiging valt te lezen dat ze voor korte tijd cryptocurrency's kunnen uitlenen aan bijvoorbeeld cryptobeurzen. Volgens hen is dit een 'technische maatregel' en niet per se iets waarmee ze winst hopen te maken.

Het is onduidelijk welke koers gaat varen rondom bitcoin. In eerste instantie stond het land bekend als 'pro bitcoin', maar ook in Japan denkt men na over een eigen digitale munt. Dat kan mogelijk beslissingen rondom de regels voor bitcoinbedrijven beïnvloeden. Tot op heden lijken fondsen e.d. hier echter nog geen last van te hebben.

Lees meer over:
Bitcoin Japan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties