Binance wisselt fonds van 1 miljard dollar om in bitcoin en andere cryptovaluta

Binance zet een ferme stap voorwaarts in een omgeving waarin Amerikaanse banken omvallen. Het cryptovlaggenschip van Changpeng Zhao zet 1 miljard dollar aan stablecoins om in bitcoin, ether en binance coin. Dat meldt The Block deze ochtend na een aankondiging van 'CZ' op Twitter.

De gelden zijn afkomstig van een herstelfonds dat Binance al jaren geleden heeft opgetuigd. Bedoeld om cryptobedrijven te 'redden' oftewel over te nemen. Nu zet Binance deze grote hoeveelheid BUSD, hun eigen stablecoin, om in bitcoin, ether en hun eigen munt, binance coin (bnb).

On-chain zijn de gelden te volgen.

Binance is wereldwijd het grootste platform om fiat geld om te wisselen in cryptovaluta en vice versa. Ook geldt de beurs als een vehikel om fors te speculeren op toekomstige cryptokoersen. Haar positie is niet onomstreden, in veel jurisdicties is Binance niet gereguleerd zoals een 'normale' instelling.

Er is van alles gaande in de Amerikaanse bankenwereld. De banken Silvergate, Silicon Valley Bank én Signature Bank zijn omgevallen en moeten gered worden door de Amerikaanse overheid. Klanten van deze banken kunnen niet meer bij hun cash, salarissen kunnen niet uitbetaald worden.

Een probleem dat ontstaat is beleggers in Amerika steeds minder opritten hebben om hun dollars in crypto's om te wisselen. Een beurs als Coinbase was voor zijn dollars afhankelijk van eerst Silvergate en daarna Signature.

Volgens journalist Larry Cermak van The Block zijn er nog enkele opritten actief. Ook is er nog een gereguleerd platform als Prime Trust waar Amerikanen gebruik van kunnen maken.

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...