Amerikaanse Justitie in beroep tegen miljardendeal Binance US

Amerikaanse Justitie in beroep tegen miljardendeal Binance US

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat in beroep tegen de overname van Voyager door Binance US. De deal heeft een waarde van circa 1 miljard dollar.

Een opmerkelijke wending, want eerder deze week gaf de faillissementsrechtbank van New York wel groen licht voor de koop. Nu wil de Amerikaanse overheid een gooi doen om de deal te blokkeren.

Het Trustee Office van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft beroep aangetekend tegen de overname door Binance.US van de activa van de failliete cryptobank Voyager Digital, slechts een dag nadat de New Yorkse faillissementsrechter Michael Wiles het had goedgekeurd.

The Block citeert de woorden van rechter Wiles tijdens de hoorzitting: 'Er moet iets gebeuren. We hebben schuldeisers die leven in onzekerheid en in sommige gevallen geen toegang hebben tot hun geïnvesteerde spaargeld. We moeten actie ondernemen'.

Naast Justitie heeft ook de Securities and Exchange Commission bezwaar aangetekend tegen de deal, waarbij diverse effectenwetten zijn overtreden.

Lees meer over:
Amerika regulering Binance

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan