Amerikaanse Justitie in beroep tegen miljardendeal Binance US

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat in beroep tegen de overname van Voyager door Binance US. De deal heeft een waarde van circa 1 miljard dollar.

Een opmerkelijke wending, want eerder deze week gaf de faillissementsrechtbank van New York wel groen licht voor de koop. Nu wil de Amerikaanse overheid een gooi doen om de deal te blokkeren.

Het Trustee Office van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft beroep aangetekend tegen de overname door Binance.US van de activa van de failliete cryptobank Voyager Digital, slechts een dag nadat de New Yorkse faillissementsrechter Michael Wiles het had goedgekeurd.

The Block citeert de woorden van rechter Wiles tijdens de hoorzitting: ‘Er moet iets gebeuren. We hebben schuldeisers die leven in onzekerheid en in sommige gevallen geen toegang hebben tot hun geïnvesteerde spaargeld. We moeten actie ondernemen’.

Naast Justitie heeft ook de Securities and Exchange Commission bezwaar aangetekend tegen de deal, waarbij diverse effectenwetten zijn overtreden.

Lees meer over:
AmerikaBinance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...