BinanceUS pauzeert dollar-stortingen en volgende week ook uitbetalingen

Het lijkt erop dat Binance.US serieus in de problemen begint te raken, want het is voor klanten inmiddels al niet meer mogelijk om Amerikaanse dollars te storten op het handelsplatform. Verder is het vanaf volgende week niet meer mogelijk om uitbetalingen met Amerikaanse dollars te doen, omdat de relaties met de bankpartners van Binance.US even op pauze gaan.

De rechtszaak tussen de SEC en Binance creëert volgens het beursplatform "uitdagingen" voor de banken waarmee ze werken.

Wat nu?

In theorie kunnen gebruikers op Binance.US nog ontsnappen met stablecoins en deze vervolgens bij andere beursplatformen omwisselen voor echte Amerikaanse dollars. Het lijkt er echter op dat de Amerikaanse overheid op deze manier de poorten naar bitcoin wil sluiten, door zoveel mogelijk zogenoemde on- en off-ramps af te sluiten.

Vooralsnog gaat het om een pauze, maar de rechtszaak tussen Binance.US en de SEC zal niet zomaar voorbij zijn. Het kan daarna in principe nog jaren duren voordat er een eindoordeel van de rechter op tafel ligt.

Zodoende is er weer een hoop onzekerheid bijgekomen in de industrie, iets wat in principe helemaal geen goede zaak is voor de koersen, die het afgelopen jaar al flink onder druk stonden. Verder probeert de SEC ook de assets van Binance.US te bevriezen, blijkbaar omdat ze bang zijn dat het beursplatform daar gekke dingen mee gaat doen.

Wat betekent dit voor bitcoin?

In principe niet zoveel, behalve dat het wellicht voor een nieuwe kleine vertrouwensdeuk zorgt binnen de industrie. Vooral voor buitenstaanders is het vaak lastig om partijen als Binance en Coinbase echt te onderscheiden van bitcoin. Mensen die niets met de industrie hebben zien het vaak als één geheel, terwijl dat natuurlijk niet het geval is.

Sterker nog, Satoshi Nakamoto bouwde bitcoin in principe om een decentrale digitale valuta te hebben die compleet losstaat van de gecentraliseerde financiële industrie.

In theorie hebben we helemaal geen beurzen nodig en zou iedereen zijn bitcoin in een eigen wallet kunnen bewaren, waardoor er van vertrouwenskwesties helemaal geen sprake is.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsSEC

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....