Binance US stopt OTC handel en schrapt 10 altcoins

Binance US komt met maatregelen, vrijwel direct na aanklachten van de SEC. In een persbericht schrijft de Amerikaanse zusterorganisatie van de internationale beurs dat het stopt met het aanbieden van OTC-deals.

“We hebben ook besloten om ons Buy, Sell & Convert-aanbod te stroomlijnen en hebben onze OTC-handelsportal gepauzeerd. Uw activa blijven veilig bij Binance.US en stortingen en opnames blijven normaal functioneren.”

Gelinkt aan SEC-aanklacht?

Het “stroomlijnen van het aanbod” klinkt als een mooi besluit, maar de timing is toch wel opvallend. De SEC diende eerder deze week een motie in en verzoekt de rechter om klantenfondsen te bevriezen omdat deze niet veilig zouden zijn. Maar dit was slechts één van de kritiekpunten.

In totaal kregen Binance, Binace US en topman CZ maar liefst 13 aanklachten aan hun broek hangen. Een aantal daarvan gingen om het aanbieden van ongeregistreerde effecten. In de filing van de SEC werden 12 cryptovaluta genoemd.

Een aantal uit de lijst worden nu van het platform geschrapt, zoals ATOM en MANA. Toch lijkt het besluit niet geheel te maken te hebben met de aanklacht van Binance. “Ongeregistreerde effecten” zoals BNB en BUSD zullen de beurs veel dierbaarder zijn dan externe cryptoprojecten, en deze blijven nog wél gelist.

Overigens diende de SEC ook een aanklacht in bij concurrent Coinbase. Hierin werden andere cryptovaluta genoemd, wat de situatie niet veel duidelijker maakt.

Binance US stopt OTC handel en schrapt 10 altcoins

Verder stopt Binance US dus met de Over The Counter (OTC) handel. Dit besluit zou van tijdelijke aard moeten zijn, getuige het persbericht:

“In de komende weken en maanden zal Binance.US u laten weten of en wanneer OTC-handel weer beschikbaar komt.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Binance