BIT Mining gewaarschuwd door NYSE, aandeel handelt te laag

Er is onrust ontstaan rond het beursgenoteerde bitcoin miningbedrijf BIT Mining. Volgens de New York Stock Exchange (NYSE) voldoet het bedrijf niet aan de eisen om aan de beurs genoteerd te mogen zijn.

Het aandeel BTCM sloot vrijdagmiddag op een koers van 39 dollarcent. Zodra een aandeel langer dan dertig dagen onder de 1 dollar handelt, dan kan de NYSE besluiten het aandeel te schrappen van de lijst, zo blijkt uit deze melding bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bestuursvoorzitter Bo Yo van BIT Mining probeert de onrust weg te nemen, meldt The Block. ‘Ondanks de tumultueuze markt, heeft de huidige aandelenkoers geen invloed op de normale bedrijfsvoering van ons bedrijf en ons vermogen om in de toekomst waarde te creëren voor onze aandeelhouders.’

De waarschuwing van de NYSE is 5 augustus uitgedeeld. BIT Mining krijgt nu zes maanden de tijd om orde op zaken te stellen. Anders zal de beurs procedures starten om de handel in het aandeel te stoppen. Het bedrijf heeft sinds niet aan de malaise op de cryptomarkt kunnen onttrekken. Sinds 23 juni handelt BTCM namelijk onder de 1 dollar. De afgelopen zes maanden is de koers met 85,8% gedaald.

Naar eigen zeggen zijn er twee financieringsrondes afgerond die het bedrijf moeten helpen uit te breiden en concurrerender te worden op de miningmarkt. Het gaat om een totaalbedrag van 25,3 miljoen dollar door de verkoop van bedrijfsaandelen.

Netto verlies

BIT Mining moest vrijdag wel een verlies van 21 miljoen dollar bekendmaken over het afgelopen tweede kwartaal. De omzet was 195,5 miljoen dollar, een daling van 34% ten opzichte van het eerste kwartaal. Door de gedaalde koersen én de hogere energielasten schrijft het bedrijf rode cijfers. Onlangs heeft de onderneming haar dochterbedrijf Loto Interactive verkocht, terwijl het juist Bee Computing, een fabrikant van mining hardware, heeft gekocht.

BIT Mining heeft vier pijlers: mining, beheer van een eigen mining pool, het opzetten van mining datacenters en de fabricage van miners.

‘Het bedrijf zet zijn ontwikkelingsstrategie voort om zich wereldwijd te concentreren op cryptocurrency-miningactiviteiten’, aldus de toelichting op de kwartaalresultaten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...