Miners verkopen $132 miljoen aan bitcoin

Miners verkopen $132 miljoen aan bitcoin

Bitcoin mining bedrijven hebben een deel van hun btc voorraad verkocht. Dat blijkt uit cijfers van CryptoQuant, een bedrijf die opmerkelijke transacties op de bitcoin blockchain bijhoudt.

Het zou gaan om een totaal van 6.000 bitcoin, omgerekend circa 132 miljoen dollar. Reden is de prijsopleving eerder deze maand naar $25.000. Inmiddels is de prijs afgezakt onder $22.000 door een gebrek aan vraag naar de cryptomunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Analist Ali Martinez haalt de grafiek van CryptoQuant aan. Miners zijn dagelijks goed voor 900 bitcoin die ze delven. Een deel daarvan houden ze zelf, maar een ander deel bieden ze op de wereldmarkt aan. Bedoeld om ook (op) lopende kosten zoals energie, locatie en mankracht te kunnen betalen.

Miners zijn erbij gebaat om de volatiele bitcoin koers op de voet te volgen. Want de koers kan soms in enkele uren of dagen flink dalen (of stijgen). Uit openbare rapportages bleek eerder dat beursgenoteerde miningbedrijven in juli ongeveer 6.500 bitcoin hebben verkocht. Dat was weer beduidend minder (-60%) dan de maand ervoor: in juni is er 14.600 bitcoin verkocht door miners.

Helaas is het de koers niet gelukt om $25.000 te breken en is het wachten op betere tijden, ook voor miners. Afhankelijk van hun energiecontract kunnen miners tegen de huidige marktprijs winstgevend minen.

Momenteel test bitcoin de zogenaamde gerealiseerde prijs, ziet ook on-chainanalist Root. De gerealiseerde prijs is het historische prijsmidden van de markt, het gemiddelde van alle historische aankopen op de bitcoin blockchain. Deze ligt momenteel bij $21.750, ongeveer de prijs op moment van schrijven.

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties