11 jaar oude Bitcoin (BTC) voor het eerst verstuurd, afzender onbekend

50 Bitcoin (BTC) van meer dan 11 jaar oud werden vandaag verstuurd. Een oldskool bitcoiner besloot 50 BTC naar twee adressen te sturen. Het is onbekend van wie de bitcoin zijn, maar er zijn uiteraard wel geruchten.

Oude bitcoin

De 50 bitcoin werden gemined op 9 februari van 2009. Op 3 januari werd het allereerste bitcoin block gemined.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is voor het eerst sinds augustus 2017 dat er bitcoin uit de eerste fase van bitcoin werden verplaatst. De eigenaar van deze bitcoin heeft dus ruim 11 jaar gewacht met het verzenden van de transactie.

Meer weten over bitcoin transacties? Lees dan ook: Hoe werkt een Bitcoin (BTC) transactie?

Transactie

Hieronder zie je de transacties in beeld.

De transactie van de ‘oude’ bitcoin via

11 jaar oude Bitcoin (BTC) voor het eerst verstuurd, afzender onbekend

Volgens Glassnode is een klein gedeelte van de bitcoin inmiddels verstuurd naar twee platformen. De Amerikaanse bitcoin beurs Coinbase en de bitcoin betaaloplossing CoinPayments.

?s=21

Reacties

Uiteraard gaat het op Bitcoin Twitter gelijk los over de persoon achter de transacties. Een kleine greep uit het aanbod:

Zack Voell denkt niet dat deze bitcoin van de bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto, zijn. Volgens satoshiblocks.info lijkt het patroon achter de gemijnde bitcoin niet op die van Satoshi.

Zij noemen hun onderzoek ‘patoshi pattern research’. Bij dit onderzoek kijken analisten naar de ‘nonces‘ van de blocks van Satoshi. En die komen niet overeen.

Ook Jameson Lopp denkt dat Satoshi niet achter deze transacties zit.

Dovey Wan doet ook een duit in het zakje. Waarom zou Satoshi een beetje bitcoin sturen naar een Amerikaanse beurs waar strenge Know-Your-Customer regels gelden? Zonder jezelf te identificeren krijg je je geld er nooit meer vandaan.

?s=21

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...