Bitcoin knalt 2020 binnen: Netwerk sterker dan ooit met hashrate record

Het netwerk van Bitcoin (BTC) heeft het eerste record van 2020 te pakken. Het netwerk heeft meer computerkracht dan ooit, de hash rate heeft een nieuw hoogtepunt bereikt.

Volgens data van blockchain.com en Coin Dance was de hashrate hoger dan ooit op de eerste dag van dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hashrate meet hoe krachtig de hardware is voor het minen van bitcoin. Hashrate geeft aan hoeveel keer de ‘hash-functie’ binnen een seconde kan worden berekend door mining hardware.

De totale hashrate is en blijft een schatting aan de hand van cijfers uit het verleden.

Mining kracht

Bitcoin miners leveren de hashrate met een simpel doel: bitcoin verdienen door het vinden van een block.

De hashrate is een belangrijke indicator om te bepalen hoe sterk het netwerk is. Je hebt immers meer computerkracht nodig om het netwerk aan te vallen wanneer de totale aanwezige hardware krachtiger wordt.

Goed.. terug naar het record! Volgens de gegevens van Blockchain.com vonden er zo’n 118 triljoen hashes (118.000.000.000.000.000.000 !!) per seconde plaats op 1 januari. Dat is een record volgens hun cijfers.

Bitcoin hash rate volgens Blockchain.com

Bitcoin knalt 2020 binnen: Netwerk sterker dan ooit met hashrate record

De cijfers van Coindance zijn nog positiever: zij hebben het over 143 triljoen hashes per seconde op 1 januari. Hoe dan ook: het netwerk van bitcoin groeit gestaag op het gebied van pure mining kracht.

Bitcoin hash rate volgens Coin Dance

Bitcoin knalt 2020 binnen: Netwerk sterker dan ooit met hashrate record

Wanneer je een goede plek vindt en de juiste hardware hebt dan kan bitcoin minen bijzonder lucratief zijn. De Nederlander Marc van der Chijs heeft met zijn bedrijf Hut8 een datacentrum in Canada om BTC de delven.

In 2019 zette Van der Chijs weer vol in op mining, omdat het weer lucratief werd om te doen toen de prijs vorig jaar steeg. Een hogere prijs betekent een hogere beloning voor miners.

Een ander voorbeeld is , Peter Thiel, mede-oprichter van Paypal, hij investeerde in 2019 $50 miljoen in een mining farm in het Amerikaanse Texas.

Ook tegen de huidige koer lijkt het minen van bitcoin voor vermogende ondernemers interessanter dan ooit.

2019 in cijfers en records

Bitcoin kende ook vorig jaar een aantal leuke mijlpalen.

Bron: Cointelegraph

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...