Bitcoin 2022: Thiel noemt Buffet ‘sociopaat’, Mexicaanse miljardair heeft 60% vermogen in BTC

Dag twee van de Bitcoin 2022 conferentie in Miami was zo kleurrijk als we hadden verwacht. Peter Thiel deelde tijdens zijn toespraak zijn lijst met grootste vijanden en de op twee na rijkste man van Mexico, Ricardo Salinas, onthulde dat 60 procent van zijn vermogen in bitcoin zit.

Thiel en zijn vijanden

Thiel begon zijn toespraak aan het begin van de middag op de Nakamoto stage van de conferentie. De miljardair deed dit in stijl door een pak briefjes van 100 dollar de lucht in te gooien. Nadat het publiek richting de briefjes snelde maakte Thiel de grap "Ik dacht dat jullie bitcoin maximalisten waren."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarna begon Thiel aan een energieke pro-bitcoin toespraak waarin hij voorspelde dat de koers vanaf het huidige punt nog met een honderdvoud zal toenemen en dat de traditionele financiële markten ten onder zullen gaan. "De centrale banken gaan failliet. We zijn aan het einde van het fiatgeld-regime aangekomen."

Thiel deelde tijdens zijn speech ook een lijst met vijanden. Nummer 1 op de lijst is de legendarische Warren Buffet die hij een "sociopathische opa" noemde vanwege de kritiek op bitcoin.

Verder bestond de lijst van Thiel uit JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon en Blackrock CEO Larry Fink, een groep miljardairs die hij een gerontocratie noemt, een bestuursvorm waarin alle macht toekomst aan de ouderen.

Salinas en zijn 60 procent aan bitcoin

Later op de dag gebruikte de Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas zijn tijd op het podium om obligaties belachelijk te maken en om aan te kondigen dat momenteel 60 procent van zijn vermogen in bitcoin zit. Een stevige toename vanaf de 10 procent die het in december 2020 vertegenwoordigde.

"Ik heb zeker geen obligaties [...] Ik heb 60 procent van mijn vermogen in bitcoin en bitcoin-aandelen en de overige 40 procent in aandelen van olie- en gasbedrijven en goudmijners, dat is waar ik nu sta." Aldus de flamboyante miljardair tijdens Bitcoin 2022.

Salinas wordt geschat op een vermogen van 12,8 miljard dollar en was een vroege investeerders in bitcoin. De Mexicaan kocht zijn eerste bitcoin in 2013 tegen een koers van ongeveer 200 dollar. Al heeft hij het gros van zijn bitcoin in de laatste jaren gekocht.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....