Strike brengt bitcoin betalingen naar 1,5 miljoen webshops

Bitcoin (BTC) komt naar Shopify, Walmart en McDonald’s in Amerika. Door een samenwerking met het bedrijf Strike krijgen veel grote winkels de mogelijkheid om bitcoin te accepteren. Jack Mallers, mede-oprichter van Strike, vertelt over zijn plannen op Bitcoin 2022.

Het gaat bij Strike om betalingen met het Lightning Network.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Strike werkt samen met Shopify

Shopify wordt door heel veel websites gebruikt. Het is software waarmee je gemakkelijk jouw winkel of andere online verkopen kunt onderhouden. Er zijn ruim 1,5 miljoen websites die gebruikmaken van Shopify.

Met Strike komt er een extra betaaloptie bij. Het geeft winkeliers de mogelijkheid om bitcoin te accepteren, maar het is geen verplichting.

Blackhawk & NCR

Naast Shopify komt de betaaloptie van Strike ook naar honderdduizenden winkels in Amerika volgens Mallers. Door samenwerkingen met Blackhawk (400.000 winkels, 37.000 partners) en NCR.

NCR regelt bijvoorbeeld de betaalapparaten voor bedrijven als McDonald’s, Walmart en Macy’s.

Het is een kwestie van een simpele QR code scannen voor de gebruiker. Ontvangers kunnen kiezen in welke valuta zij hun geld ontvangen. Klanten kunnen in de praktijk zelf bepalen met welke wallet of via welke dienst ze bitcoin sturen.

Het is afwachten hoe vaak deze nieuwe opties worden gebruikt. Mallers benadrukt in zijn presentatie dat het op deze manier veel goedkoper is voor mensen om iets te betalen. Bitcoin is een open netwerk waar iedereen op kan concurreren.

Als dit aan slaat ligt de bal bij de grote betaalverwerkers (zoals Visa en Mastercard). De dienst van Mallers is goedkoper en biedt naast betaalopties met bitcoin ook een manier om ‘gewoon’ met dollars te betalen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...