Bitcoin Blaast $50.000 Weg: Zijn We Op Weg Naar een All-Time High?

1583 totale weergaven
Bitcoin koers verwachting

Na twee jaar heeft de prijs van bitcoin eindelijk weer de grens van $50.000 doorbroken. Dit is een belangrijke mijlpaal met een stijging van 3,8% binnen één dag. Deze stijging duwt bitcoin voorbij het vorige weerstandsniveau van $49.000. Hierdoor zijn verliezen die zijn veroorzaakt door de introductie van een spot BTC ETF effectief omgekeerd.

Daling na lancering Spot Bitcoin ETFs

Volgend op de lancering van Spot Bitcoin ETFs op 11 januari, ondervond de waarde van bitcoin een aardige correctie, met een daling van 21% van $49.000 naar $38.542. Deze daling is voornamelijk beïnvloed door het negatieve sentiment dat is aangewakkerd door aanzienlijke uitstromen uit Grayscale $GBTC.

Herstel en investeerdersvertrouwen

Echter, de bitcoin prijs vertoont herstel toen de dagelijkse instromen in deze ETFs de aandacht van de markt trokken, wat nieuw investeerdersvertrouwen aantoonde. Deze verandering in sentiment is onderstreept door de bizarre prestatie van negen spot bitcoin ETFs. Die gezamenlijk binnen slechts een maand na hun lancering een mijlpaal van $10 miljard aan beheerd vermogen (AUM) bereikten.

Als gevolg zag de prijs van bitcoin een krachtig herstel vanaf $38.542. Met een stijging van bijna 30% in de volgende drie weken naar een huidige handelsprijs van ongeveer $50.000.

Bullish perspectieven en de halving

Toevoegend aan de bullishe vooruitzichten, zegt Anthony Pompliano, oprichter van Pomp Investments onlangs op Squawk Box, “De halving komt eraan, dus we gaan van 900 bitcoin naar 450 bitcoin per dag. Ik bedoel, dit ding gaat terug naar zijn all-time high”.

https://twitter.com/DocumentingBTC/status/1757033220170768468

Conclusie: bitcoin naar all-time high?

De recente stijging van de bitcoin prijs om de $50.000 barrière te doorbreken, volgend op een periode van volatiliteit en correctie, is inderdaad een bullish ontwikkeling. Deze beweging laat een sterk marktsentiment en hernieuwd investeerdersvertrouwen zien. Al helemaal na de introductie en daaropvolgende prestaties van spot bitcoin ETFs.

De weg naar het overtreffen van het historische all-time high van $68.789 lijkt zeker mogelijk, gezien het huidige momentum en de marktdynamiek

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...