‘Bitcoin adoptie in El Salvador is een interessant experiment’, zegt de Bank voor Internationale Betalingen

950 totale weergaven

Benoit Coeure van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) heeft laten weten de bitcoin adoptie van El Salvador een interessant experiment te vinden. Coeure is het hoofd van de BIS Innovation Hub.

De BIS is het beste te omschrijven als de centrale bank voor centrale banken. Het gedachtegoed van bitcoin staat in principe haaks op het bestaan van een organisatie als deze.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Benoit Coeure, head of the BIS Innovation Hub

‘Het is een heel interessant experiment. Ik denk dat we wel duidelijk zijn geweest bij de BIS dat we de test voor bitcoin als betaalmiddel niet zien slagen. Het is een speculatieve assets en hoort ook zo behandeld te worden”, zo laat de BIS weten.

Afgelopen week was het groot in het nieuws in de bitcoin wereld. De president van El Salvador, Nayib Bukele, maakte namelijk bekend bitcoin als legaal betaalmiddel te gaan gebruiken. Twee dagen geleden is dit daadwerkelijk gebeurd, de wet is met een grote meerderheid goedgekeurd. Bitcoiners spreken van een historisch keerpunt waarbij El Salvador als eerste land bitcoin volledig omarmt. De wet gaat over ongeveer 3 maanden in wat betekent dat vanaf dat moment iedere ondernemer en dienstverlener bitcoin als betaalmiddel moet accepteren.

Twijfels rondom besluit

De hoofd van de BIS klinkt wellicht geïnteresseerd in het ‘experiment’ van president Bukele maar afgelopen maart liet hij nog duidelijk weten dat bitcoin als betaalmiddel zou hebben gefaald. Mede dankzij de volatiele prijs zou het niet als betaalmiddel gebruikt kunnen worden.

Niet alleen de BIS heeft zo zijn twijfels over de bitcoin adoptie van El Salvador, het International monetary Fund (IMF) heeft een meeting georganiseerd rondom de beslissing van het zuid-Amerikaanse land.

Het lijkt erop dat El Salvador niet het laatste land gaat zijn dat bitcoin omarmt, verschillende politici uit andere Zuid-Amerikaanse landen hebben namelijk de bitcoin trend laser eyes opgepakt. Hiermee doelen ze erop bitcoin te zien groeien naar een prijs van 100k dollar in de toekomst.

Lees meer over:
adoptieBISIMF