Bitcoin adres met 489 bitcoin uit 2010 komt weer tot leven

Bitcoin adres met 489 bitcoin uit 2010 komt weer tot leven

Zo nu en dan komt een prehistorisch bitcoinadres tot leven. Althans, bitcoin die al een decennium op hetzelfde adres onaangeroerd staat.

Stokoude bitcoin

Cryptobot Whale Alert meldt op Twitter dat er een walletadres uit het Satoshi-tijdperk is 'geactiveerd'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om 489 bitcoin (BTC) die in 2010 op dit adres terecht kwam. Destijds kwam deze bitcoin uit een UTXO van 1.000 BTC, zoals terug te lezen is in de blockexplorers. Sinds 28 november 2010 is dit beetje bitcoin nooit verplaatst, tot vannacht.

Ruim een decennium geleden was de waarde van deze honderden bitcoin nog minder dan $50. Door de indrukwekkende koersontwikkeling is het nu $20,4 miljoen waard. Dat komt neer op een stijging van 40.799.900%!

Diamond hands

We kunnen wel stellen dat deze bitcoinbezitter diamond hands heeft. Het gebeurt niet vaak dat dermate oude UTXO's worden uitgegeven. Het kan ook zijn dat iemand zijn private key weer heeft teruggevonden en daardoor ineens een fortuin ter beschikking heeft.

In zo'n geval kun je als bitcoin-veteraan niet anders dan hodlen, in de hoop dat je ooit toch de key weer terugvindt.

Met recht kunnen we ook stellen dat deze bitcoin uit het Satoshi-tijdperk komen. De bedenker van het eerste (en enige) decentrale internetgeld verdween op 12 december 2010 uit beeld. De transactie waar de 489 BTC uit ontstond, gebeurde dus net twee weken voor het vertrek van Nakamoto.

Volgens data van BitInfoCharts zijn er nog honderden adressen die de afgelopen tien jaar inactief zijn gebleven. Het meest waardevolle slapende bitcoinadres bevat ongeveer 80.000 BTC, wat neer komt op meer dan $3 miljard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin wallet adressen Satoshi

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties