AFM waarschuwt voor neppe Bitcoin advertenties, Ali B doet ook oproep

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt opnieuw voor nepadvertenties. Criminelen bieden frauduleuze beleggingen in bitcoin (BTC) aan met daarbij verschillende foto’s van BN’ers.

Een van die bekende Nederlanders is Ali B. Hij reageert via Instagram op de oplichters en doet een oproep om dit weer eens aan te snijden bij de grotere media partijen in ons land: ”Tag nu.nl en NOS om deze Bitcoin Fraude bulshit te stoppen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tag @nu.nl en @nos om deze Bitcoin Fraude bulshit te stoppen ???

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec) op

Oplichting

De oplichter proberen met advertenties en een bekend gezicht mensen te verleiden tot investeringen rondom bitcoin. Vaak zijn er helemaal geen echte bitcoin mee gemoeid en verliezen nietsvermoedende slachtoffers hun geld.

Let goed op naar welke websites je gaat. Als iets te goed klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. Ook binnen bitcoin word je niet binnen 1 dag multimiljonair met een kleine investering.

Terugkerend probleem

Partijen als Google, Facebook en YouTube krijgen dit soort praktijken maar niet onder controle, Ali B reageerde in 2019 ook al op de malafide advertenties. Vorig jaar waren er honderden Nederlanders slachtoffer van dit soort oplichtingspraktijken

Ook bekende Nederlanders als Alexander Klöpping en Jort Kelder hebben te maken met oplichters die hun gezicht gebruiken. Kelder belde eerder met een van de criminelen: ‘You’ve used my face!’

Bij Google glippen er regelmatig oplichters door de scan van hun advertentieplatform, terwijl legitieme bitcoin bedrijven er niet door komen.

Het Britse bedrijf CoinCorner mag al jaren niet meer adverteren bij Google, terwijl CoinCornerr (met dubbel ‘r’) wel mensen mag misleiden met een advertentie. Bij Google kun je jouw plekje bovenaan de lijst kopen. Als je zoekt op CoinCorner kom je eerst bij de oplichters terecht.

Dit soort advertenties proberen (inlog)gegevens van klanten te stelen op de echte platformen. Als je jouw account niet goed beschermd kunnen zij op die manier geld stelen.

Lees meer over:
AFMBitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...